avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare lege 571/2004
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare lege 571/2004

In decursul anului 2009, in calitate de ofiter MAI am facut mai multe sesizari catre comanda inspectoratului de politie unde i-mi desfasor activitataea. Sesizarile se refereau la acte de incalcare a legii, prevazute de art. 8, al. 1 si 3 din Legea 364/2004, privind Organizarea si Functionarea Politiei Judiciare, cit si incalcari ale prevederilor art.246, art.288, art.272 , Cod Penal, savirsite de seful direct, comandantul subunitatii unde lucrez.
Nu numai, ca nu am fost protejat conform art. 7, al. 2 din Legea 571/2004, dar impotriva mea s-au declansata de fiecare data proceduri de cercetare disciplinara, iar in ultimul caz chiar in lipsa probelor, in mod abuziv am fost gasit vinovat de abateri prevazute de Statutul Politistilor, fapt pentru care mi-a fost aplicata o "atentionare" scrisa, masura nestatutara care nu-mi lasa posibilitatea sa o atac pe caile prevazute in regulamentele de ordine interioara.
Mentionez ca pentru una din sesizarii, dar pe alta cale a fost sesizat Parchetul Curtii de Apel Brasov care de un an cerceteaza faptele sefului in faza de acte premergatoare, pentru fapte prev. de art.246, art.288, art.272 , Cod Penal, cauza in care eu am calitate de persoana vatamata si am fost audiat ca martor.
Nu gasesc baza legala pentru a cere mutarea in interesul serviciului, in continuarea sint la latitudinea discretionara a sefului, care nu inceteaza cu atacurile la persoana. Nu gasesc ce sanctioneaza nerespectarea prevederilor L 571. Ce posibilitatii vedeti?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 20:25, 16 Ianuarie 2010
"Atentionarea" nu este o sanctiune disciplinara prevazuta de Legea nr. 360/2002 rep.
La cercetarile prealabile de ce nu ati solicitat sa va reprezinte CNP-ul?
Referitor la dosarul penala de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bv. este foarte greu sa ne pronuntam, deoarece nu se cunosc elementele constitutive ale infractiunilor invocate si dupa cum stiti procurorul dispune dupa efectuarea cercetarilor.
La seful ierarhic al sefului dvs sau la presedintele Consiliului Teritorial al CNP v-ati adresat?
Pe e-mail:cnp@cnpromania.ro, daca sunteti membru CNP, adresativa cu amanunte Corpului National al Politistilor si solicitati sprijin referitor la mutarea dvs. in interesul serviciului.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legislativ care reglementeaza cercetarea disciplinara adaescu adaescu As dori sa aflu care act normativ reglementeaza cercetarea administrativa si ce trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu, sub sanctiunea nulitatii absolute,un ... (vezi toată discuția)
Politist judiciar? emiliana emiliana Poate un agent simplu de la un post comunal de politie sa efectueze cercetari penale pentru infractiuni ca: violare domiciliu, distrugere, furt, tulburare de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ,angajatul in concediu medical ciric luminita ciric luminita Buna seara,imi puteti spune daca angajatorul a procedat corect in situatia in care s-a constituit o comisie de disciplina pe baza unei sesizari facute unui ... (vezi toată discuția)