Buna ziua, am o situatie pe care doresc sa ma ajutati sa o rezolv. O angajata este in ccc pt care a optat, prin cerere scrisa, pentru o perioada de 2 ani . Ar trebui sa se intoarca la munca, daca scadem luna tatalului, in octombrie anul acesta. Ea, acum la data de 10.05.2022 doreste ca sotul ei sa intre in ccc, dar nu vrea sa se intoarca la munca pana ce nu implineste copilul 2 ani. Exista vreo situatie legala care sa permita acest lucru? sau ea este obligata sa stea 1 an si 11 luni in ccc conform cererii depuse la angajator?
Eu vad 3 posibilitati:
1. Se intoarce la munca anticipat, printr-o cerere depusa la angajator si intra tatal in ccc
2. Intra tatal in ccc si ea nu se mai intoarce la munca si isi depunde cererea de demisie
3. sta in ccc pana ce implineste copilul varsta de 1 an si 11 luni
Va rog sa ma corectati daca gresesc si sa imi spuneti solutia viabila pentru acest caz. Multumesc frumos!
Ok, Atunci va rog sa ma indrumati spre solutia corecta. Eu ziceam daca nu doreste sa se intoarca la munca.
Dar daca stiti solutia corecta, va rog sa ma indrumati
Își poate face cerere de concediu fara plata. ...persoana îndreptățită care se află în concediu pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.