avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez într-o fabrica, unde pe lângă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez într-o fabrica, unde pe lângă salariu primesc ...

Bonusuri, vechime și venituri!
Bună ziua! Lucrez într-o fabrica, unde pe lângă salariu primesc și 10 lei vechime la anul lucrat în fabrica și bonus de producție. Pana acum câțiva ani, "vechimea în munca" și bonusul de producție erau adăugate la salariul net. În ultimul timp, s-au introdus toate sumele în salariul brut și totul este supus impozitării. Este normal și legal sa se procedeze asa, sau fiind firma privata, pot schimba tot ce doresc, după cum doresc. Menționez ca deși sunt aproape 600 de angajați, nu avem sindicat, ci doar un "grup al reprezentanților salariaților", format de șefii intermediari, care își apară interesele lor și nu pe ale angajaților. Mulțumesc pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
monicaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: monicaandreea , utilizator 17:22, 10 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Da, este legal sa se procedeze așa!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate veniturile trebuie impozitate si taxate la asigurari sociale si asigurari de sanatate.
Va mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, doresc sa va adresez o intrebare referitoare ... Marius Cornel Marius Cornel Buna dimineata, doresc sa va adresez o intrebare referitoare la un credit cu executare silita. Am avut un imprumut pe care nu am reusit sa-l mai rambursez in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am o problema la locul de munca si anume aceea ca ... AnaBF AnaBF Buna ziua ,am o problema la locul de munca si anume aceea ca desi lucrez 12 ore sunt platita doar 11 ore ,iar din aceasta cauza nu imi efectuez nici norma ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)