avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, In perioada starii de urgenta, fiind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, In perioada starii de urgenta, fiind prezent in masina ...

Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca.

Buna ziua,

In perioada starii de urgenta, fiind prezent in masina unui apropiat, masina trasa pe dreapta de politie pentru exces de viteza, alaturi de sofer am fost si eu legitimat ca pasager. Politistul mi-a atras atentia ca nu port masca de protectie, nefacand parte din aceeasi familie cu soferul. Nu mi s-a comunicat la acel moment ca sunt amendat si nu mi s-a inmanat un proces verbal de constatare. Doua saptamani mai tarziu am primit procesul verbal prin posta cu obligatia de plata a amenzii de 500 RON pentru nepurtarea mastii. Dupa primirea procesului, inainte de implinirea a 15 zile de la inmanarea procesului verbal am am achitat la trezorerie 250 RON , adica jumatate din suma. Acum cateva zile am primit de la fisc instiintare de poprie pe contul din banca pentru plata a 250 RON datorati ( cealalta jumatate a amenzii ). Am mers la Fisc si am explicat ca plata a fost facuta la jumate conform specificatiilor din procesul verbal in termen de 15 zile de la inmanarea instiintarii ( data postei ) si ca s-a facut o eroare.
Am fost indrumat sa fac o cerere la registratura pentru regularizare insa termenul de solutionare este de 45 de zile. Intre timp termenul de contestare a popririi, doua saptamani de la instiintarea pantru poprire, se va scurge si contul bancar va ramane cu poprire mai apoi trebuind probabil sa mi se impute si penalitati. Ma puteti sfatui va rog care e cel mai eficient mod in care pot proceda fara a apela la serviciile specializate ale unui avocat care cel mai probabil costa mai mult decat suma de plata nejustificat solicitata de catre fisc (250 RON ). Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
criss_sail, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca. am primit ... criss_sail criss_sail Poprire cont bancar pentru amenda nepurtare masca. Am primit procesul verbal prin posta cu obligatia de plata a amenzii de 500 RON . Dupa primirea ... (vezi toată discuția)
Amenda masca vishu vishu Buna ziua, Vin si eu cu o dilema. Recent am primit o amenda pentru masca, fiind in spatiu liber, la bloc, impreuna cu alti vecini. Politia a venit, ne a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara AdrianFlorin91 AdrianFlorin91 Buna ziua! Lucrez la o pizzerie renumita pe plan international pe postul de curier. In urma cu ceva timp la ROI s-a adaugat o anexa care cuprinde masurile cu ... (vezi toată discuția)