avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda masca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda masca

Buna ziua,
Vin si eu cu o dilema.
Recent am primit o amenda pentru masca, fiind in spatiu liber, la bloc, impreuna cu alti vecini. Politia a venit, ne a luat datele (totul s a intamplat pe data de 15 august) si ne a trimis spre locuinte. Ieri (16 septembrie) am primit procesul verbal ( fara recomandata de la posta, direct in cutia postala ) impreuna cu hartia ce contine date despre martor si agentul ce a livrat o . Pe procesul verbal mi a fost gresit numele (mihail in loc de mihai) , la contravenient unde trebuia sa semnez a fost trecut faptul ca nu am fost de fata. Pe hartia unde a semnat martorul , agentul a gresit iar numele, a gresit data la care a fost intocmit procesul verbal si nu a trecut nici o data cand a fost livrata.
Procesul verbal este intocmit pentru fapta sus mentionata ( respectiv masca) insa la alte mentiuni agentul a trecut faptul ca voi fi instiintat ca se vor lua masuri pentru cosum de alcool pe domeniul public (?!)
O pot contesta?
Mentionez ca aveam masca pe tot parcursul legitimarii, deci practic am luat o amenda pe nimic.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
vishu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:47, 17 Septembrie 2020
Din ce spuneți în topic, reiese că ați fost amendat pentru consum de alcool pe domeniul public, și nu pentru mască. Dacă contestați procesul verbal pentru purtarea măștii, veți pierde procesul, deoarece ați fost amendat pentru consumul de alcool în loc nepermis, și nu pentru nepurtarea măștii.
procesul verbal este strict pentru masca, in el nu e specificata fapta pentru consum de alcool, dar la mentiuni scrie ca am fost sesizat ca voi fi amendat pentru alcool, dar nu este trecuta fapta in procesul verbal.
si nici macar nu a fost vorba de consum de alcool, nu stiu de unde au scos asta.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă nu vă descurcați singur, apelați la un avocat sa va ajute să contestați în instanță procesul verbal. Atenție să nu depășiți termenul legal de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am primit o amenda acasă in urma unei deplasări cu ... cata20hz cata20hz Buna ziua am primit o amenda acasă in urma unei deplasări cu trenul pentru nepurtarea măștii. Procesul verbal a fost întocmit fără prezenta mea.. din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal greu de inteles Bestgame Bestgame Buna seara, Am luat in data de 2.05.2015 o amenda de 400 lei pentru consum alcool in spatii publice. Insa pe procesul verbal primit, la inceput, apare data ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru consum de băuturi alcoolice în spații publice amariusc amariusc Buna ziua ! Am primit amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatii publice , ceea ce este adevarat , dar in sensul ca aveam o bere Neumarkt la 250 ml ... (vezi toată discuția)