Buna ziua! Am o problema, este destul de complicat , dar sper sa fiu pe inteles si sa imi dati un sfat. Deci, m-am casatorit in Romania in 1992 cu un cetetean italian. In urma casatoriei am luat numele sotului. Anul urmator m-am mutat in Italia unde mi-au facut document de identitate cu numele de nastere( dupa legea italiana) . Intre timp am facut actul de mostenitor si succesiune de pe urma parintilor in Romania, cu document romanesc, deci cu numele sotului. Buletinul romanesc a expirat, nu l-am refact si in acest moment am doar document de identitate italian. Am fost la consulat cu certificat de nastere, de casatorie si documentul de identitate italian. Nu mi-au facut pasaport romanesc pentru ca in document de identitate sunt cu numele de nastere. Cum pot obtine din nou buletin romanesc cu numele sotului? Va multumesc
Mergeti cu vechiul buletin sau CI, actul de nastere si actul de casatorie si va faceti CI romaneasca cu numele actual, adica al sotului. Nu exista lege italiana care sa va identifice dupa numele de dinainte de casatorie cand dvs aveti numele schimbat dupa casatorie. Probabil fiindca in Italia nu se prea obisnuieste schimbarea numelui, au considerat ca nu l-ati schimbat, altfel nu imi explic. Daca nu reusiti la consulat va trebui sa veniti in Romania sa o faceti