avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutooor!!! inregistrare in conta contract de novatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutooor!!! inregistrare in conta contract de novatie

O societate comerciala a preluat de la o persoana fizica, o masina in leasing printr-un contract de novatie.
Persoana fizica a platit pana la momentul incheierii contractului de novatie 9 rate. Anexa la contractul de novatie am scadentarul la contractul de leasing incheiat cu primul utilizator. Intrebari:
1) Pe langa contractul de novatie, se mai face un contract de vanzare cumparare intre persoana fizica care cedeaza si soc.comerciala care preia? Factura nu va fi emisa deoarece cel care cedeaza masina si ctr.de leasing este o persoana fizica.
2) La ce valoare de intrare se inregistreaza in contabilitate masina? - Valoarea totala din scadentarul la ctr.de leasing; Valoarea a 15 rate ramase de plata (24 - total, - 9 platite de pers.fizica), sau care?
3) Care va fi perioada de amortizare? De ex., din perioada maxima de 5 ani scad cele 9 luni cat masina s-a aflat in proprietatea pers.fizice?
4) Cum preiau in contabilitate cele 9 rate platite de utilizatorul initial, astfel incat sa evidentiez corect valoarea ctr.de leasing?
Cel mai recent răspuns: marian.apetre , utilizator 13:51, 11 Septembrie 2006
1) Nu.
2) La valoarea valoarea achitata (cedentului) plus valoarea ramasai de achitat (firmei de leasing).
3) Perioada de amortizare 5 ani minus 9 luni.
4) Cele 9 rate platite se inregistraza in masura in care cedentul cere un pret pe ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune contract leasing Botosel Botosel Buna ziua, Am o masina in leasing din 2008. Luna aceasta s-a hotarat cesionarea contractului catre o alta firma. Firma de leasing ne-a aprobat cererea si ... (vezi toată discuția)
Contract de novatie adrianabresug adrianabresug cum procedez in cazul urmator :societatea x cedeaza o masina societatii y prin contract de novatie .care este valoarea bunului la inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing financiar soricanicoleta soricanicoleta la birou notarial se preia un contract de leasing financiar cum se inregistreaza facturile de leasing,pe factura apare capital si dobanda (vezi toată discuția)