avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de management SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de management SRL

Buna ziua!
Se poate incheia un contract de management cu un SRL? Daca nu se acorda drept de semnatura, mai trebuie inregistrat la ONRC?
Inteleg ca LEGE Nr. 66 din 7 octombrie 1993 (*actualizată*)-legea contractului de management, se aplica doar ocietăţilor comerciale în care statul deţine acţiuni aferente unei cote de cel puţin 50% din capitalul social, inclusiv precum si celor rezultate din reorganizarea regiilor autonome, este corect? Nu se aplica si S.R.L. urilor?
Cel mai recent răspuns: hrcontabilitate , utilizator 16:55, 16 Mai 2022
Buna ziua,
Termen de "management" este mai mult folosit in terminologia de la "stat".
Pentru societatile private, se pot incheia contracte de management, dar acestea sunt de fapt contract de administrare.
Legea 31/1990 arata ca un PJ poate fi administrator in alta societate.
In situatia in care exista un contract de administrare, trebuie si este obligatoriu ca cealalta societate sa aiba caen-ul 7022 activat la terti.

In situatia data, se va incheia o Decizia AU/Hotararea AGa prin care se numeste administrator in baza contractului de administrare, fara drept de semnatura.

LEGE Nr. 66 din 7 octombrie 1993 - Articolul 2
Prevederile prezentei legi se aplică societăţilor comerciale în care statul deţine acţiuni aferente unei cote de cel puţin 50% din capitalul social, inclusiv celor rezultate din reorganizarea regiilor autonome.
Nu se aplica la SRL cu capital integral privat.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
hrcontabilitate, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate intre cim si contract management Laurys Laurys Buna seara, O persoana poate fi angajata in baza unui CIM si concomitent poate desfasura activitate de manager in cadrul aceleiasi societati (SRL) in baza ... (vezi toată discuția)
Contract de management Daniela2172 Daniela2172 Directorul unei sucursale, angajat cu contract individual de munca pana in luna iunie 2008 are incheiat contract de management cu societatea mama pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit deltaco deltaco In cazul in care venitul din dividende este distribuit angajatilor ca si participare la profit, sumele se mai impoziteaza si ca venit al acestora? (vezi toată discuția)