avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o parere in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o parere in aceasta situatie ...

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu o parere in aceasta situatie : Daca esti angajat pe o companie X , dar acea companie face parte dintr-un grup de alte 5 , si jobul tau presupune atributii ce implica suport pentru toate cele 5 firme , dar primesti un singur salariu de la firma X , este in regula , legal vorbind ?
Teoretic , nu ai nici o responsabilitate fata de firmele respective , nefiind angajat la nici una din ele si nici tras la raspundere in caz de greseala .

Multumesc pentru raspunsuri !
Numai bine ,
Cel mai recent răspuns: eu1984 , utilizator 12:36, 16 Mai 2022
Nu este corect cum se procedează... angajat pe o societate și lucrați pentru mai multe.
Vreau sa stiu cat de legal sau nu este , sa pot actiona in consecinta , sa pot refuza la o eventuala negociere sau nu ?

Multumesc!
Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
....

art.132
Normele de muncă se elaborează de către angajator, conform normativelor în vigoare, sau, în cazul în care nu există normative, normele de muncă se elaborează de către angajator după consultarea sindicatului reprezentativ ori, după caz, a reprezentanților salariaților.

Puteti sesiza ITM-ul.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!
Sanatate multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si unde incepe abuzul dorina59 dorina59 fisa postului unei menajere la o firma care detine mai multe etaje ,cu pereti de sticla intre birouri ,splat podele ,sters geamuri si pereti de sticla ,sters ... (vezi toată discuția)
Norme de munca AliceS AliceS Buna ziua, As dori, in masura in care imi poate raspunde cineva din domeniu, sa stiu cum sunt reglementate normele de munca, care sunt ele si daca exista ... (vezi toată discuția)
Bună seara.sunt angajat cu contract individual de muncă cu ... VargaMatei VargaMatei Bună seara.Sunt angajat cu contract individual de muncă cu normă întreagă,la o companie multinațională.În această companie,am funcția de manipulant ... (vezi toată discuția)