avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Dupa 15 zile de la intocmirea unui proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Dupa 15 zile de la intocmirea unui proces verbal, ...

Buna ziua.
Dupa 15 zile de la intocmirea unui proces verbal, am observat ca articolul pentru care am fost sancționat nu exista în lege. Deja am platit amenda. Mai pot face ceva pentru anularea suspendării permisului sau a amenzii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:45, 15 Mai 2022
Nu conteaza ca ati platit ,conteaza doar daca mai sunteti.in termen.pt a formula plangere impotrivs PV .(-15 zile de la dla data comunicarii,inmanarii )Cand v a fost comunicat??,la ce data??
Au trecut deja 15 zile. ( 6 aprilie 2022) . Dar am verificat tarziu si am descoperit ca art 101 /3/e nu exista.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu conteaza ca ati platit ,conteaza doar daca mai sunteti.in termen.pt a formula plangere impotrivs PV .(-15 zile de la dla data comunicarii,inmanarii )Cand v a fost comunicat??,la ce data??

Nu ați verificat bine, art. 101/3/e există :
"neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;"
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
latka, utilizator
Acest conținut l-am găsit la art. 100/ 3/b.(Legislatierutiera.ro).

latka a scris:

Nu ați verificat bine, art. 101/3/e există :
"neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;"

Liviutud, utilizator
Folosiți surse învechite. Cea mai nouă versiune a codului rutier o găsiți pe portalul justiției.
[ link extern ]
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat ... ManciuB ManciuB Buna ziua, Astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile + 6 puncte de amenda pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mi s-a reținut și suspendat permisul de conducere ... imaghiar imaghiar Bună ziua. M- i s- a reținut și suspendat permisul de conducere pe 60 zile. Motivul, neacordarea de prioritate la pietoni. Cum s- a întâmplat : Am ... (vezi toată discuția)