avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

Buna ziua am o intrbare putin mai delicata ;am gasit autoturismul lovit in parcare (foarte tare)autorul nu a ramas la locu faptei nici nu a anuntat pe nimeni ,am sunat la politie au venit au constatat si atat ,intr-un final au gasit si pe cel vinovat de accident dar s-a constatat urmatoarele;nu avea permis,era baut,nu era masina lui(era a prietenei sale)am fost chemat la politie am dat decl si mi-au promis politisti ca reparatia se va face pe RCA auto care ma lovit,am primit de la politie doar autorizatia de reparati varnimic altceva
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:00, 16 Ianuarie 2010
valian a scris:

Buna ziua am o intrbare putin mai delicata ;am gasit autoturismul lovit in parcare (foarte tare)autorul nu a ramas la locu faptei nici nu a anuntat pe nimeni ,am sunat la politie au venit au constatat si atat ,intr-un final au gasit si pe cel vinovat de accident dar s-a constatat urmatoarele;nu avea permis,era baut,nu era masina lui(era a prietenei sale)am fost chemat la politie am dat decl si mi-au promis politisti ca reparatia se va face pe RCA auto care ma lovit,am primit de la politie doar autorizatia de reparatii fara nimic altceva.au spus ca o sa dureze pana se solutioneaza cazul celui care a condus ,si dupa mi se va da copie rca si anexa 2 nu am incredere in ei deorece in priml rand fiind caz penal eu nu mai am treaba cu el si consider ca ar fi trebuit sa-mi dea si anexa 2 propietarul fiind altul decat cel vinovat de accident .Ce ma sfatuiti sa fac cum sa pracedez mentionez ca la o prima evaluare la rep renault reparatia ar fi cam 10.000RON VA MULTUMESC.
Trebuie sa va prezentati la asigurator in vederea avizarii daunei produse la vehiculul dvs. In avizare, veti scrie exact ceea ce s-a intamplat, inclusiv ca politia nu v-a eliberat o adresa din care sa rezulte evenimentele si deschiderea dosarului de cercetare penala. Eventual, rugati-i pe ei sa elibereze anexa 1 si politia va va da dvs. anexa 2 sau va raspunde direct la asigurator in ce faza sunt cercetarile.
Asiguratorul va recupera despagubirea ce o va plati pentru masina dvs., in baza art.58 din L.136/1995, in situatia in care persoana care a condus masina va fi gasita vinovata .
Insistati sa vi se faca constatarea si sa duceti masina in service. Nu e vina dvs. de ceea ce vi s-a intamplat, atata timp cat autoritatile pot confirma cele relatate .
In cazul in care nu cunoasteti asiguratorul (nu vi s-a dat copia RCA), puteti afla pe baza nr. inmatriculare, care este acesta, accesand :
[ link extern ]
Multumesc frumos,dar ce se poate intampla in cazul in care nu are RCA sau acest RCA nu este valabil . Va Multumesc.
Va ramane numai dreptul de a actiona in judecata pe vinovat, solicitand pretentii pentru distrugerile pricinuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ady492 ady492 masina era parcata si am fost lovit de o alta masina la politie sa constatat ca soferul masini care ma lovit avea o alcolemie de 0,35 in aerul expirat si ... (vezi toată discuția)
Accident auto: vinovatul nu s-a prezentat la politie pentru declaratie axandrel axandrel Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire cum ar trebui sa procedez in cazul situatiei de mai jos. Sotia mea a gasit masina lovita in parcarea unui ... (vezi toată discuția)
Daune materiale prin rca pintenarug pintenarug am patit un accident, mai exact mi-a fost lovita masina in parcare. vinovatul are polita rca la [EDITAT]. care este procedura de urmat. cam cat dureaza pana se ... (vezi toată discuția)