avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

masina era parcata si am fost lovit de o alta masina la politie sa constatat ca soferul masini care ma lovit avea o alcolemie de 0,35 in aerul expirat si permisul suspendat politia mi-a dat dovada de reparatie si copie dupa asigurarea lui .Intrebarea mea este daca asiguratorul plateste reparatiile sau trebuie sa-l dau eu in judecata.
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 11:35, 1 Februarie 2012
Asiguratorul RCA al vinovatului trebuie sa plateasca daunele provocate de clientul sau indiferent cat de baut era acesta. Dupa aceea este treaba asiguratorului cum isi recupereaza paguba de la vinovat daca proba biologica a alcoolemiei va avea un rezultat de peste 0,80 la mie.
daca era baut nu iti plateste asiguratoru reparatia la masina.
nu este asa
Asiguratorul despagubeste aceste tipuri de accidente si in baza art. 58, lit g din Lg. 136/1995 recupereaza de la cel vinovat de producerea accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Ene_Marian Ene_Marian Buna ziua~ de curand am avut un accident auto in care am fost lovit lateral stanga de catre o persoana sub influenta alcoolului cu 0.45 si in sange a iesit ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie andrale andrale Daca un conducator auto cu alcoolemie a produs un accident din vina lui,cel accidentat beneficiaza de asigurarea obligatorie a vinovatului baut? (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)