Buna ziua~ de curand am avut un accident auto in care am fost lovit lateral stanga de catre o persoana sub influenta alcoolului cu 0.45 si in sange a iesit 0.65. Intrebarea mea ... daca asiguratorul nu ma despagubeste din cate am auzit, ce pot sa fac pentru pentru a-mi repara masina.. Mentionez ca masina a fost distrusa in proportie de 40%. #-o si ca autoturismul e inscris in Italia (eu avand doar un contract de vanzare cumparare de la proprietar)
Procura notariala prin care proprietarul va imputerniceste sa-l reprezentati in proces este obligatorie. Apoi actionati-l pe cel vinovat in instanta daca asiguratorul nu va despagubeste. In cazul in care il veti chema in instanta pe vinovat el va chema in garantie asiguratorul si atunci se va vedea cine va plati dauna: ori asiguratorul ori vinovatul.
Intre imbibatia alcoolica in aerul expirat si in sange este o diferenta anormala(de mica). Probabil ca intre momentul accidentului si cel al prelevarii sangelui a trecut un timp destul de mare.
In functie de tipul de asigurare daunele vor fi platite sau nu de catre asigurator.
Daca nu au fost victime adresati-va societatii de asigurare la care persoana vinovata de producerea accidentului are incheiata asigurarea RCA.
Daca au existat victima accidentul face obiectul unui dosar penal, iar dvs constituiti-va parte civila.
Asiguratorul nu are motiv sa nu va despagubeasca. Mai mult, dupa finalizarea cercetarilor organelor de Politie asiguratorul are dreptul sa recupereze valoarea daunei de la cel vinovat de producerea accidentului (conf. art. 58, lit. b din Lg. 136/1995).
Despagubire
ContSters313406
Buna ziua . Un sofer in stare de ebrietate a intrat in masina tatalui meu distrugand aproape in totalitate partea din sanga a masinii,parbriz etc.Soferul se ... (vezi toată discuția)