avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, anul trecut am dezbatut succesiunea dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, anul trecut am dezbatut succesiunea dupa tata, dar ...

Buna seara, anul trecut am dezbatut succesiunea dupa tata, dar partajul voluntar inca nu s-a facut, suntem 3 mostenitori: mama si cele 2 fiice. Mama vrea sa faca masuratori pentru terenul mostenit cu ajutorul unui topograf (ultimele masuratori sunt foarte vechi) si sa faca intabulare pe numele ei pe urma sa mergem la notar pentru partaj.As dori sa stiu care e ordinea procedurilor: prima data se face intabularea pe urma partajul? In cadrul partajului pot exista 2 persoane ca si proprietari ai unui bun imobil casa sau teren? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 05:27, 16 Mai 2022
Da.
Pentru a încheia partajul trebuie sa aveți intabulare.
Este posibil ca pe un lot, sa rămână 2 coproprietari din 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)