avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Pentru barbat nascut in data de 24.08.1967 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Pentru barbat nascut in data de 24.08.1967 care are ...

Buna ziua,
Pentru barbat nascut in data de 24.08.1967 care are vechime totala de 36 de ani, 10 luni si 0 zile (este incadrat cu carte de munca de la 16 ani, 6 luni si 23 zile) din care are 12 ani, 7 luni si 6 zile grupa 1 de munca in procent de 100%:
- Care este varsta la care se poate pensiona anticipat?
- Cat este penalizarea?
Diferenta de 1 an , 4 luni si 2 zile care nu se regaseste de la data nasterii pana in ziua de astazi este stagiul militar.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
Vasilidis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasilidis , utilizator 16:58, 17 Mai 2022
Limita de varsta la 59 ani.
Sa inteleg , Domnule Carp Mircea, ca nu are nicio posibilitate sa iasa anticipat desi peste vechimea integrala , de 35 ani, are 1 an si 10 luni plus 6 ani care s-ar adauga de la grupa 1 in procent de 100%? Mai pe intelesul meu , cei 6 ani de la grupa il ajuta numai la reducerea varstei standard de pensionare?
65-6 ani datorita grupei= 59 -limita de varsta.
Doar anii de grupe si conditii aduc reducerea de varsta.
Pensia anticipata si anticipata partiala sunt la 60 ani.
Multumesc frumos inca o data, Domnule Carp Mircea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mai devreme : bună ziua, aș dori, dacă mă puteți ... nelu 2009tm nelu 2009tm PENSIONARE MAI DEVREME : Bună ziua, aș dori, dacă mă puteți lămuri în următoarea situație : dacă o persoană cu stagiul complet de cotizare, ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona un barbat nascut in luna iulie, anul 1963 ... georgeta.serban georgeta.serban Cand se poate pensiona un barbat nascut in luna iulie, anul 1963 care anterioar anului 2001 a lucrat in grupa a II a de munca, timp de 10 ani ? ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ana antonia ana antonia Buna seara, Am o mare rugaminte la dumneavoastra, privind pensia anticipata. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu pensia penalizata, cand si cum se poate ... (vezi toată discuția)