avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa din caramida, in acte din paianta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa din caramida, in acte din paianta

Buna ziua! Am primit mostenire o casa la tara construita din caramida. Problema este ca in acte aceasta apare ca fiind din paianta. Cum pot face pentru a regla situatia aceasta si a putea pune in vanzare respectiva casa? Cui ar trebui sa ma adresez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicamarina21 , utilizator 11:27, 25 Mai 2022
Fara cadastru si carte funciara nu puteti vinde cu acte in regula inregistrate la notar. Situatia din teren trebuie sa corespunda cu cea de la cartea funciara.
Probabil asa au declarat atunci părțile "ca să nu plătească mult"
Nu aveți ce face
Dar cui ar trebui sa ma adresez pentru a remedia situatia? Unui cadastrist?
Aveti nevoie de proiect intocmit de o firma de cadastru autorizata la care se obtin avizele necesare de la OCPI si apoi se inregistreaza in cartea funciara.
Cadastristul doar măsoară.
El nu are în atribuții stabilirea materialului din care este făcută casa.

Alte discuții în legătură

Diferente intre cadastru si cartea funciara Ariana2003 Ariana2003 Buna ziua. Probleme carte funciara. Parintii mei vor sa vinda casa de proprietate. Cum se pot rezolva anumite diferente intre cadastru si cartea funciara. Pe ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar - casa paianta MARIUS MEG MARIUS MEG Pot obtine un credit ipotecar pentru o casa de paianta tencuita la interior si exterior ? (vezi toată discuția)
Casa veche -descriere in acte Ali1986 Ali1986 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: vreau sa achizitionez prin credit o locuinta in mediul rural, contruita in 1973, proprietar decedati ... (vezi toată discuția)