avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa veche -descriere in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa veche -descriere in acte

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: vreau sa achizitionez prin credit o locuinta in mediul rural, contruita in 1973, proprietar decedati de la mostenitorii acestora. Problema este ca la banca cererea mi-a fost respinsa intrucat descrierea casei este “constructie din paianta” care face ca pretul acesteia sa fie f mic comparativ cu ceea ce se solicita. Cu toate acestea, casa este construita integral din caramida rosie (nu este anvelopata si se poate vedea cu ochiul liber). Ce pot face mostenitorii ca sa se modifice descrierea imobilului astfel incat sa apara descrierea de drept? Daca o cumpar in felul acesta, se mai poate modifica ulterior?

Multumesc
Alina

Cel mai recent răspuns: Ali1986 , utilizator 12:22, 18 Septembrie 2018
Nu ati specificat unde este mentionata acea descriere a casei, in cartea funciara? In acest caz cred ca este necesara o documentatie tehnica pentru completarea cartii funciare. Luati legatura cu un cadastrist si el ar trebui sa stie ce e de facut.
Buna ziua,

Nu, descrierea este in certificatul de mostenire; in extrasul de CF, este precizat doar "suprafata locuinta - cu suprafata aferenta" - LOCUINTA si anexa gospodareasca, fraa nici o precizare cu privire la materialele de constructie utilizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa din caramida, in acte din paianta nicamarina21 nicamarina21 Buna ziua! Am primit mostenire o casa la tara construita din caramida. Problema este ca in acte aceasta apare ca fiind din paianta. Cum pot face pentru a regla ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula o casa, construita fara autorizatii Gino14 Gino14 Buna ziua, Am intrat in posesia unei mosteniri, o casa, in anul 2010. Casa initiala era din paianta si caramida, proprietarul a daramat o si a construit ... (vezi toată discuția)