avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul unei locuinte cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul unei locuinte cu ipoteca

buna ziua.As dori un raspuns in urmatorul caz:impreuna cu fostul sot detinem un apartament pe care in urma cu 3 ani l-am ipotecat unei banci pe o perioada de 25 ani.Platitorul creditului sunt eu,iar el este coplatitor.El nu poate face dovada niciunui contract de munca.Daca eu imi iau angajamentul ca voi duce la bun sfarsit ratele catre banca,ce obligatii am fata de exsot in urma unui partaj referitor la acest apartament?legea ii acorda vreun drept asupra acestui apartament,daca el apartine acum bancii,iar cea care achita ratele sunt eu?sa presupunem ca i se acorda si lui o cota parte din acest apartament,imi permite legea sa-l despagubesc acordandu-i banii in transe egale lunare?Mentionez ca din banii pt care am ipotecat apartamentu,exsotul meu si-a luat o masina pe care o conduce si acum.El n-a platit niciodata nimic,nici macar impozitele pt apartament sau masina,toate acestea revenindu-mi mie.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:07, 16 Ianuarie 2010
sorry, intelesesem gresit...


dvs cred ca aveti toate hartiile ca sa demonstrati ce s-a facut cu banii.
in functie de ce acte aveti, se poate discuta ce bunuri raman. de obicei cel care ramane cu imobilul il despagubeste pe cel care nu ia nimic.
in cazul dvs il veti despagubi, cu conditia ca sotul sa va dea partea lui de bani din care si-a achizitionat bunurile:masina...
si din sulta care trebuie sa i-o dati lui, scadeti masina...si alte cheltuieli care le-ati facut cu el...demonstrand ca nu a platit impozite, probabil nici utilitati...daca puteti dovedi cu acte...martori, interogatoriu...ar fi extra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Consultati un avocat..probleme nu e simpla, mai ales ca trebuie sa fie si banca de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila executare silita sonya_67 sonya_67 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: doi soti dobandesc un apartament in timpul casatoriei. La un moment dat divorteaza dar ... (vezi toată discuția)
Partaj gena_b gena_b Va prezint situatia prietenului meu: el a cumparat impreuna cu sotia un apartament ,prin banca. Intre timp,aceasta s-a separat de sot(legal dupa legea din ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort nicoloeta2006 nicoloeta2006 sunt casatorita si am luat decizia sa divortez ptr anumite brobleme de familie.am cu actualul sot o casa cu imprumut ipotecar dupa divort ci la partaj ce se va ... (vezi toată discuția)