avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparatamentare casa si donatie ulterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparatamentare casa si donatie ulterioara

Buna seara! Am urmatoarea situatie: mama si fratele ei au impartit casa bunicilor in instanta. Printr-o hotarare definitiva, mamei ii revin 5 camere si fratelui 1 camera si un hol. Am mers mai departe cu apartamentarea. Mama vrea sa-i mai dea o camera prin donatie fratelui pentru ca a ocupat-o abuziv si oricum nu ai cum sa-l mai scoti de acolo. Am facut cartile funciare conform hotararii judecatoresti, urmand ca ulterior sa facem donatia, toate acestea facute la indicatia notarului. In ziua semnarii,, notarul spune ca trebuia sa facem de la bun inceput cartile funciare conform dorintelor mamei, adica cartea funciara a fratelui sa includa si camera ce urma sa fie donata. Intrebarea mea este daca e legal sa treci peste o hotarare judecatoareasca si sa faci niste carti funciare care nu corespund realitatii? Dupa semnarea donatiei, fiecare trebuie sa isi refaca cartea funciara conform noilor adaosuri, respectiv lipsuri? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
Dana2308, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament Mike12 Mike12 Buna Seara, am doua intebari in legatura cu o mostenire a unui apartament. Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere (donatia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu delimitarea granitei unui teren gvaidean gvaidean Am o speta si nu stiu care este pasul urmator pentru a o rezolva. Mama mea impreuna cu fratele au mostenit 2800 mp. In anul 1993 mama mea a vandut din partea ... (vezi toată discuția)
Donație de la mamă unuia din cei doi fii. ce declarație notarială de acord poate da fratele care nu primește nimic? manu32 manu32 Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am ... (vezi toată discuția)