avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema proces constatare nulitate titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema proces constatare nulitate titlu de proprietate

Buna ziua,

In urma cu 2 ani primaria a acordat in urma succesiunii un teren de 8k mp. Dupa ce am primit titlul de proprietate pe acel teren, ne-am trezit si cu un proces al unei persoane care folosea acel teren de foarte multi ani spunand ca este terenul sau de fapt, dar neavand nimic la mana care sa justifice acest lucru. Acesta m-a dat in judecata si pe primarie implicit si de 2 ani tot stam in procese care se amana din cauza ca paratul solicita tot felul de expertize. Recent am aflat ca de fapt el stie ca nu are terenul de drept pe locul unde acum am eu titlul de proprietate, ci doar vrea ca primaria sa ii dea acel teren la schimb cu un alt teren pe care il primise in urma unei succesiuni.

Cum ar trebui sa procedez dat fiind faptul ca pe mine m-a prins la mijloc intr-un proces in care practic nu am nicio vina, ci doar paratul incearca sa obtina terenul pe care il stapanea ilegal timp de mai multi ani?

La finalul procesului pot cere despagubiri pentru perioada aceasta de 2 ani in care nu am putut folosi terenul respectiv, desi in acte il detin eu? Am vorbit si la politie sa vina sa constate ce lucruri are persoana respectiva pe teren si sa ii dea o perioada in care are voie sa ridice lucrurile, insa politia a zis ca nu poate face acest lucru pana cand nu incheiat procesul. Deci eu nu ma pot folosi de bunul meu. Ce imi recomandati sa fac? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cromartie , utilizator 11:52, 20 Mai 2022
mai intai angajati un avocat. si o intrebare: e vorba de 8k mp (adica 8000 mp) sau de 8 kmp?
8.000 mp. Am angajat acum 2 ani cand a inceput procesul, dar nu prea ma ajuta cu cine stie ce detalii cand intreb aceste lucruri.
depinde pentru ce il angajati: daca vreti sa va reprezinte si sa va castige procesul, trebuie sa-l alimentati cu date suficiente, corecte si documentate. daca vreti sa va explice, cereti consultatii. sunt doua lucruri diferite.
Multumesc, daca dati aceleasi sfaturi la toate intrebarile de pe forum, care mai este scopul acestei platforme? Zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata integrala a impozitului pentru succesiune partiala Crisa33 Crisa33 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns (eventual si articolele din legile aplicabile) la urmatoarea problema: Strabunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate Qubik Qubik Între titlul de proprietate pe care il am si suprafața din teren există o diferenta de 1000 mp, adica in loc de 9000, efectiv in teren sunt 8000 bineinteles ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , se poate anula un titlu de propietate facut in 2005 ... lost1989 lost1989 Buna ziua , Se poate anula un Titlu de Propietate facut in 2005 de care nu am stiut decit in 2021 dupa care am fost dat in judecata pentru mejda care este ... (vezi toată discuția)