avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara . Vreau sa obtin custodie unica asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara . Vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu ...

Buna seara . Vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu care este in vârstă de 10 ani , iar tatăl nu a dat nici un semn că ar fi interesat de ea până la vârsta când fata a împlinit 7 ani , cu bunastiinta deoarece aceasta a fost și recunoscută în acte de el . Ne -a părăsit când fata avea 3 luni și de atunci nu am mai aflat absolut nimic. Când fata a crescut mai mare i am spus adevărul despre tatăl ei , cine e și de ce a plecat pt că pana atunci nu știa nimic de el și nici nu am crezut oportun să i spun cănd era mai mica pt că nu ar fi înțeles exact ce se petrece . Acesta a luat o suma de bani din casă ( era dependent de jocurile de noroc ) și de atunci nu l am mai văzut . Adresa noastră a fost aceeași timp de 7 ani , contul pe rețelele de socializare a fost același mereu. Pur și simplu NU L-A INTERESAT.
La vârsta de 9 ani a venit în țară (Romania) să o vada ( de ziua ei) și a fost de acord sa mi facă o procura pentru a putea pleca cu ea in străinătate . Din acel moment nu a mai dat niciun semn. Menționez că abia după vârsta de 7 ani a început să îmi trimită prin care bancar sume de bani care sa reprezinte pensia de creștere dar nu regulat. Doar în condițiile în care îi spuneam eu și asta fiind o data la cateva luni. In momentul de față (mai2022) se implineste cam un an de când acesta nu a mai trimis nimic .
In luna septembrie 2021 am incercat sa vorbesc cu el prin intermediul online dar acesta a început să mă amenințe că va expira și procura notariala, in momentul in care i am spus să cădem de comun acord la o suma de bani pt creșterea copilului . Asta nu pt că nu mă descurc ci pentru că e datoria lui și fata suferă enorm pt că acesta nu vine să o vadă .Ba mai mult nici măcar nu o suna sa vorbească cu ea . De amintit mai este că el locuiește în Marea Britanie , de astfel și eu cu fetița , fiecare intr o relație stabilă . Fata studiază din 2021 aici și avem toate actele de reședință valabile. Lucrez cu contract full time,avem o locuință cu 3 dormitoare unde fata are camera ei separată ! Nu ii lipsește absolut nimic. Este fericita aici și îl consideră tată pe partenerul meu cu care sunt într -o relație de 5 ani și care a fost alaturi de ea mereu deși nu este tatăl biologic. Acum câteva luni m a întrebat de ce tatăl ei nu o iubește , de ce nu o suna ... Lucruri pe care le gândește din cauza absenței și indiferenței lui.
Problema mea este că acesta(tatăl fetei) nu îmi va mai acorda posibilitatea de a prelungi durata de ședere prin procura notariala și că îi voi da fetei viața peste cap la o vârstă fragedă ,mutand-o de colo-colo. De aceea as vrea sa știu ce demersuri pot face in Romania sau Marea Britanie pt a obține custodie unica (sa nu mai depind de el pt a părăsi țara) pentru că este clar că nu a avut și nu are niciun fel de interes față de acest copil și pentru pensia de crestere a copilului .
Fata știe despre ce este vorba și care este situația între mine , ea și tatăl ei ,astfel încât este dispusă sa dea și ea declarație în instanță daca se ia în considerare .
Vă mulțumesc pentru viitoarele răspunsuri !
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
ViolettD, utilizator

Alte discuții în legătură

Tatal copilului nu imi da procura pentru a lua fata in strainatate addarall addarall Sunt divortata de aproximativ 4 ani ,parasind domiciliul de fapt d l 6 luni de la nasterea fetei(disparitie totala mai exact),tatal fetei a platit pensie ... (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna meryliv meryliv Buna seara. Eu am divortat in 2009 si in urma divortului am primit custodia totala a copilului in varta de 7 ani, Acum , fostul meu sot a deschis un alt proces ... (vezi toată discuția)