avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal copilului nu imi da procura pentru a lua fata in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal copilului nu imi da procura pentru a lua fata in strainatate

Sunt divortata de aproximativ 4 ani ,parasind domiciliul de fapt d l 6 luni de la nasterea fetei(disparitie totala mai exact),tatal fetei a platit pensie alimentara d 10 ori in acest timp ,nu a platit taxele de divort care i s-au impus ,in 4 ani d zile a vazut de 5 ori,a fost plecat si in strainatate,cand il suni de pensie vorbeste urat ,nu i s-a facut ancheta sociala ,nu a cerut la divort drept de a vedea fata,in nici un caz nu a participat la educatia fetei iar eu am decis sa ii ofer o viata si o educatie in strainatate o data cu mutarea mea dupa casatorie in strainatate.Ce as putea face? Mentionez ca a facut inchisoare dupa spusele lui sau doar a fost pretext al disparitiei,nu-mi doresc in nici un caz un tata care nu are educatie (8 clase) cu puscarie sa fie exemplu pentru fata mea.
Custodia este comuna ? Daca da puteti formula actiune in instanta pt a solicita sa exercitati in mod excluisv custodia, avand in vedere toate cele amintite de dvs. In felul acesta nu veti mai avea nevoie de semnatura pt a iesi din tara.
Da,custodia este comuna.Unde anume trebuie sa ma adresez?Nu s- prezentat niciodata la vreun proces si in plus este negativ la orice tine de copil(cand se gandeste sa raspunda la telefon,mai precis nu are niciodata numar de tel pentru perioada lunga cand e in tara).Multumesc mult pentru ajutor
Daca nu s-a prezentat la proces si nici nu se va prezenta dupa parerea mea aveti sanse de reusita.
Trebuie insa gandit foarte bine cum sa va judecati.
Exista mai multe variante si trebuie aleasa cea mai favorabila in concret.
Aveti acte pentru o resedinta in strainatate sau vreti sa plecati asa si vedeti ulterior ce va fi si cum va fi?

Actiunea se va judeca la instanta de la domiciliul minorului.
Actele pentru resedinta le voi face dupa casatoria care va avea loc in strainatate,nu se prezenta la proces ,nu plateste pensia de intretinere copilului desi este obligat 150 lei p luna.Se va redeschide dosarul de la divort pentru a cere custodia totala?Ce as putea face pentru a obtine mai repede custodia totala?Dar si pentru neplata pensiei de intretinere dar si a cheltuielilor de proces pe care nu le-a platit de acum patru ani?Plangerea pentru neplata intretinerii copilului se face cu avocatul la tribunal? Multumesc mult pentru ajutor !o zi buna!
Nu se redeschide procesul de divort.
Cheltuielile de divort s-au prescris acum 1 an.
Pensia de intretinere o puteti (teoretic) recupera pentru ultimii trei ani daca incepeti executarea silita DAR, daca lucrurile stau asa cum spuneti si nu aveti de unde recupera, veti cheltui bani degeaba.
Trebuie sa deschideti actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv si, din cate vad eu, aveti nevoie de avocat.

Alte discuții în legătură

Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie, tatal copilului stabilit in strainatate Ruxsym Ruxsym Buna ziua. As avea si eu nevoie de niste informatii pentru ca nu am fost in aceasta situatie niciodata si vreau sa stiu cum trebuie procedat. Casatoriti din ... (vezi toată discuția)