avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie, tatal copilului stabilit in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie, tatal copilului stabilit in strainatate

Buna ziua. As avea si eu nevoie de niste informatii pentru ca nu am fost in aceasta situatie niciodata si vreau sa stiu cum trebuie procedat. Casatoriti din 2013, peste 2 luni o sa divortam, copil minor de 1 an. Tatal copilului m-a parasit pentru alta femeie cand eram gravida. Acesta a plecat in strainatate de 6 luni impreuna cu amanta si s-au stabilit acolo. Cat a fost in tara i-am permis sa-si vada copilul cat a vrut el pentru ca momentan locuiesc cu fetita in casa mamei lui. Vreau sa stiu cum se va stabili pensia alimentara daca lucreaza in afara tarii si pentru ca vrem sa divortam civilizat vom stabili custodia comuna a fetitei pentru a avea si el responsabilitati. Numai ca el vine in tara 3-4 zile odata la trei luni. Pentru ca nu va avea cum sa-si respecte partea de custodie( ma refer la timpul petrecut cu copilul) ce se va intampla? Pot sa cer o pensie alimentara mai mare pentru ca in marea majoritate a timpului eu voi intretine mai mult fetita? Cum va fi programul de vizita in conditiile astea? Si inca ceva. Cum ar trebui sa procedez pentru a cere daune morale in conditiile in care de 2 ani minte incontinuu si cand mi-a zis in sarcina eu as fi putut sa am un soc si sa pierd copilul. Mentionez ca a parasit domiciliul chiar atunci. Multumesc anticipat si va rog sa ma ajutati cu aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:07, 3 Mai 2016
Pensia e de cel mult 1/4 din venituri.
Dacă câștiga mult e posibil sa dea mai puțin instanta.
probabil ca aveti deja un avocat ales, din moment ce este fixat primul termen pt proces. discutati toate aceste detalii cu avocatul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. Luc1a Luc1a Buna! Sunt mamica unei fetite de cinci ani care se afla in custodia mea in urma procesului de divort si stabilirea custodiei acesteia. In urma cu doua luni eu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)