avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... APEL Am avut un proces pe fond, cu mai multe capete de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

APEL Am avut un proces pe fond, cu mai multe capete de cerere. ...

CEREREA DE APEL

Am avut un proces pe fond, cu mai multe capete de cerere. Primele sunt cereri în constatarea existenţei dreptului, urmate de cereri în constatarea nulităţii absolute, - prin înscriere în fals, urmate de cerere de emitere a unui titlu de proprietate imobiliară, S-a judecat în fond, prin admiterea excepţiei inadmisibilităţii - ridicată de un pârât, numai pentru primul capăt de cerere, - (din capetele de cerere - constatarea existenţei dreptului), Sigur, am numeroase motive de apel, la dispoziţie.
Întrebare:
În cererea de apel, - conform NCPC, pot reformula întreaga acţiune, nejudecată pe fond?
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
Ioan Victor, utilizator
Buna ziua,
Cu privire la apel, codul de procedura civila arata urmatoarele:

Art. 461

Partea din hotărâre care poate fi atacată

(1) Calea de atac se îndreaptă împotriva soluţiei cuprinse în dispozitivul hotărârii.

(2) Cu toate acestea, în cazul în care calea de atac vizează numai considerentele hotărârii prin care s-au dat dezlegări unor probleme de drept ce nu au legătură cu judecata acelui proces sau care sunt greşite ori cuprind constatări de fapt ce prejudiciază partea, instanţa, admiţând calea de atac, va înlătura acele considerente şi le va înlocui cu propriile considerente, menţinând soluţia cuprinsă în dispozitivul hotărârii atacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitiv sentinta civila gana gana motivarea unei sentinte civile ce importanta are [b]daca nu se regaseste [/b]in dispozitivul hotararii? motivarea produce vreun efect juridic? poate fi ... (vezi toată discuția)
Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)
Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere geo-vem geo-vem Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ... (vezi toată discuția)