avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati ...

Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati in strainatate de 15 ani. Noi celelalte 2 surori si mama am facut dezbatere de mostenire dupa tata (2021) care a murit in 2010, parintii nostri detinand un imobil si la dezbatere pe partea tatei revenindu-le si nepotilor o parte. Daca 1 dintre noi, surori, avem curatela mamei de 88 ani care nu se mai poate ingriji singura, si astfel una din noi se va ocupa de ingrijirea mamei, doctori, cumparaturi, intretinere, medicamente, dupa decesul acesteia le mai poate reveni ceva nepotilor , chiar daca vom dovedi ca doar noi am avut grija de ea ? Mentionez ca nepotii nu o suna, nu au grija de ea si nu au mai vazut-o dinainte de decesul tatei din 2010, deci de foarte multi ani.
Bună ziua!
Da, le va reveni o parte din moștenirea mamei și nepoților, aceștia venind prin reprezentare in locul sorei predecedate, indiferent daca au avut sau nu grija de bunica lor.
Daca mama ar fi vrut să nu se întâmple acest lucru, ar fi putut face un contract de întreținere cu dvs. și cealaltă sora care înțeleg că aveți grijă de mama dvs., la momentul in care starea de sănătate mintală și vârstă ii permitea acest lucru! Acum, acest lucru este tardiv, măma având 88 ani, orice act s-ar face actualmente ar fi cu brio atacat de instanță de nepoți.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - drepturi privind proprietatea BG BG Buna ziua! Cum ati proceda in urmatoarea situatie: Doamna X a avut 4 fete. Sotul si una dintre fete a decedat cu ceva timp in urma. De mai multi ani nu este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Ce mai e de facut? mariana stan mariana stan Noi suntem 7 frati, sora cea mai mare a avut grija de mama, iar noi am suportat toate cheltuielile cu intretinerea acesteia. In ultimul an de viata al mamei cu ... (vezi toată discuția)