avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat in urma donatiei unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat in urma donatiei unui apartament

Buna ziua,

Parintii mei au fost proprietarii unui apartament. In urma cu 5 ani, au decis sa treaca apartamentul pe numele meu si al fratelui meu printr-un act de donatie. Cum eu locuiam in strainatate in acel moment si nu am putut fi prezenta, au facut donatia doar pe numele fratelui meu, urmand ca in viitor acesta sa imi doneze partea pe care parintii doreau sa mi se atribuie.

Cum in scurt timp eu si sotul meu ne vom muta in Romania, am convenit cu fratele meu sa ne faca un contract de comodat pentru a putea face inregistrarea resedintei etc. Acest contract de comodat poate fi facut de el ca mostenitor sau mai este nevoie de prezenta parintilor mei? Acest contract de comodat, pentru a fi valabil la Inspectoratul de General pentru Imigrari, trebuie autentificat la notar?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:09, 23 Mai 2022
Buna ziua, in primul rand daca fratele a dobandit in proprietate prin donatie, comodatul il va face in calitate de proprietar donatar si nu de mostenitor. Daca nu s-a facut donatia la notar, puteti incheia comodatul doar cu proprietarii din acte: parintii. In orice caz, comodatul poate fi facut si sub semnatura privata si atestat de un avocat, nu este necesara forma notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)