avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Dețin o firma de taxi și vreau să cer ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Dețin o firma de taxi și vreau să cer primăriei ...

Buna ziua ! Dețin o firma de taxi și vreau să cer primăriei un loc de parcare privat în orașul meu. Se poate face o cerere legală la care sa primesc și un răspuns pozitiv?
Cel mai recent răspuns: ionuthau , utilizator 18:44, 24 Mai 2022
Primaria nu are domeniu privat, ci gestioneaza doar domeniul public. Asa ca mergeti linistit si va cumparati in privat o suprafata convenabila si va amenajati parcare privata.
Ei, @latka, primariile prin gestionarea domeniilor publice, s-au gandit sa profite de acest lucru, au amenajat parcarile (care pana acum erau moka), le-au marcat si au organizat licitatii publice pentru fiecare zona, cartier, etc. iar adjudecatorilor li s-a inmanat cate o placuta cu nr. auto. si nr. contractului prin care se atesta ca are dreptul sa parcheze pe locul respectiv. Sunt si aici anumite reguli pe care, in general oamenii le cunosc - una dintre ele: daca gasesti in parcare, un loc liber (chiar marcat cu placuta), poti sa parchezi, temporar. Nu poti parca pe timp de noapte.
Ca omu' poate sa achizitioneze si in privat o anumita suprafata de teren, este perfect adevarat.
Dl. in cauza vrea o parcare privata, doar pentru taxiurile sale. Domeniul public nu poate oferi asa ceva, mai ales pentru o persoana juridica.
Noi nu avem stații taxi în oraș și mă gândesc să închiriez gen sa plătesc un anumit loc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent asociatiilor de proprietari cristi_afrim cristi_afrim -Înainte de 89 blocuri cat si cartiere intregi construite in vederea vânzării către persoane fizice si întrunite in asociați de proprietari se introducea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)