avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi uriase electricitate sistem degrivare rampa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi uriase electricitate sistem degrivare rampa parcare

Buna,
locuiesc intr-un bloc cu 100+ apartamente. Blocul are o parcare subterana pentru masini pe 2 nivele, unde detin un loc. La rampa de access, in urma unei decizii a adunarii generale a asoc. de proprietari, s-a montant un sistem de degrivare de catre Electrica, care a fost pornit in perioada Dec 2021 - Martie 2022, perioada in care temperatura a fost foarte rar aproape sau sub 0 grade Celsius. Factura se imparte proportional, in functie de nr de parcari, la toti detinatorii de parcari. Facturile de curent de la Electrica ce au venit sunt imense 64512 Kwh (nu, nu am gresit 64 de mii +). Cota mea parte e de aprox 1500 RON , pentru un serviciu de care nici macar nu am beneficiat, fiind plecat din oras in aceasta perioada.
Ce demersuri se pot lua din punct de vedere legal impotriva asociatiei de proprietari? Cine isi asuma responsabilitatea in cazul in care sistemul e defect sau operat in mod necorespunzator / nejustificat.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
Emil M., utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:14, 28 Mai 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma e asa de mare pentru ca acel contract e facut pentru o persoana juridica, asociatia de proprietari.
Deocamdata platiti, asta e, nu puteti contesta o decizie legala a AG.
Mai faceti o AG si desfiintati jucaria.
Sau judecati-va cu Electrica, daca aveti probe.
Asoiatia de proprietari sunteti si dvs.

Sistemele de degivrare pot fi si fara rezistente electrice, folositi iarna solutie de clorura de calciu + un pulverizator si nu veti plati mare lucru.
Buna, nu ma refeream neaparat la pret ci la consumul imens (care evident vina la pachet si cu costuri mari). Cand s-a luat decizia de instalare, estimarile de costuri au fost mult mai mici, de aceea a si fost lumea de acord cu aceasta solutie. Iar acum practic suntem in imposibilitate de plata, locatarii nu au bani sa plateasca, fiind inclus acest cost la intretinere si asociatia nu are suficienti bani sa plateasca restul utilitatilor
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e aprobata lucrarea in AG, nu aveti pe cine da vina, e legal.
Cine nu casca ochii la inceput, deschide punga. Daca n-a fost nimeni in stare sa calculeze, in functie de puterea echipamentului electric, si de alte caracteristici din fisa tehnica, cam ce consum va avea, toata lumea e buna de plata.
Viata in asociatie inseamna si responsabilitate, nu numai "lasa, ca stiu cei de la conducere ce fac".
Degeaba am ridicat problema si am mai gasit cativa nemultumiti, majoritatea au ramas total neinteresati. Am primt raspunsuri seci gen "poate a fost o iarna mai capricioasa". Mi se pare absurd sa ramana aceasta hotarare definitiva, deja sunt locatari in imposibilitatea de plata a facturii la intretinere. O sa se ajunga in ritmul acesta la credit sau la executare silita.
Desi din pct de vedere pare legal, multi percep situatia ca un abuz. De aceea revin la intrebarea initiala: Se poate face ceva din punct de vedere legal pentru a ataca aceasta decizie a AG in instanta?

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu e de a ataca aceasta decizie in instanta, dar ce motiv legal ati putea invoca ?
Ca nu a dus mintea pe nimeni, macar sa urmareasca o perioada scurta cum "zbîrnîie" contorul ? Ca sa sesizeze din timp cit consuma jucaria. E cam de noaptea mintii.

Alte discuții în legătură

Impartire procentuala spatiu comun Marcel_Savu Marcel_Savu Sunt proprietarul unui apartament de 2 camere intr-un bloc nou cu o singura scara si parcare subterana. Problema este ca la intocmirea documentatiei blocului ... (vezi toată discuția)
Curatare turturi bloc vladurash vladurash Buna ziua, Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii. Ca date ... (vezi toată discuția)
Impartire pe centre de cost a energiei electrice in cazul asociatiilor de proprietari tibirk tibirk Buna ziua, Exista cadru legal pentru impartirea pe centre de cost a facturii de energie electrica in cazul Asociatiilor de Proprietrari? Concret, blocul ... (vezi toată discuția)