avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi uriase electricitate sistem degrivare rampa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi uriase electricitate sistem degrivare rampa parcare

Buna,
locuiesc intr-un bloc cu 100+ apartamente. Blocul are o parcare subterana pentru masini pe 2 nivele, unde detin un loc. La rampa de access, in urma unei decizii a adunarii generale a asoc. de proprietari, s-a montant un sistem de degrivare de catre Electrica, care a fost pornit in perioada Dec 2021 - Martie 2022, perioada in care temperatura a fost foarte rar aproape sau sub 0 grade Celsius. Factura se imparte proportional, in functie de nr de parcari, la toti detinatorii de parcari. Facturile de curent de la Electrica ce au venit sunt imense 64512 Kwh (nu, nu am gresit 64 de mii +). Cota mea parte e de aprox 1500 RON , pentru un serviciu de care nici macar nu am beneficiat, fiind plecat din oras in aceasta perioada.
Ce demersuri se pot lua din punct de vedere legal impotriva asociatiei de proprietari? Cine isi asuma responsabilitatea in cazul in care sistemul e defect sau operat in mod necorespunzator / nejustificat.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
Emil M., utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:14, 28 Mai 2022
Cine operează sistemul de degivrare?Dacă îl deconectați(ca să faceți economie la factură)și un șofer alunecă pe zăpadă sau gheata si avariaza automobilul,cine este tras la răspundere ?
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
mitabiciclista, utilizator
asociatiile de proprietari incheie contracte de consumatori casnici in 99% din cazuri(incadrarea la persoane juridice este contrara normelor ANRE)

sistemul ala cred ca a mers nonstop.....daca nu are termostat combinat cu senzor de umiditate porneste degeaba in multe zile cu temperaturi sub zero(daca nu ai umiditate care sa favorizeze depunerea unui strat de gheata dar sunt -5 grade, sistemul porneste degeaba)
Intr-adevar valoarea de platit este pentru cei cu venituri "speciale". Incalzirea cu energie electrica nu e pentru salariile autohtone. Nu cred ca veti scapa de a plati ce s-a consumat. Dar " ca sa nu cazi cu avionul nu te sui in el" Asadar ca sa nu platiti , nu consumati. Iarna ce vine nu mai porniti sistemul si folositi alte precedee romanesti mai sus enuntate. Nu uitati ca pielea fina cu bani se tine......
cred ca era mult mai bine daca acea instalatie de degivrare se punea in functiune in functie de temperaturile zilnice ,,,,cele de zi cele de noapte ,,ca nu a fost zi de zi inghet ,,,nu avea rostul sa fie in functiune nonstop
,,stiti cum e zicala aia ,,,,distractia costa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Emil Puneti mana pe pix! In Romania se socotesc cam 250W/mp. Inmultind obtineti intr-o luna 180Kw/mp. Daca rampa e de 5x10m rezulta 9000kw/lunar Acum inmultiti cu pretul Kw-ului si cu perioada de timp. Personal as fi negociat cu cei de la termoficare pt. o retea cu apa calda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire procentuala spatiu comun Marcel_Savu Marcel_Savu Sunt proprietarul unui apartament de 2 camere intr-un bloc nou cu o singura scara si parcare subterana. Problema este ca la intocmirea documentatiei blocului ... (vezi toată discuția)
Curatare turturi bloc vladurash vladurash Buna ziua, Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii. Ca date ... (vezi toată discuția)
Impartire pe centre de cost a energiei electrice in cazul asociatiilor de proprietari tibirk tibirk Buna ziua, Exista cadru legal pentru impartirea pe centre de cost a facturii de energie electrica in cazul Asociatiilor de Proprietrari? Concret, blocul ... (vezi toată discuția)