avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in contabilitate scoici?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in contabilitate scoici?

buna ziua : daca ma poate ajuta cineva ...va rog!
cum inregistrez o intrare de scoici pentru a o putea vinde?scoicile sunt adunate de administratorul societatii care este scafandru...marfa?371=?
multumesc muult!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 13:45, 26 Ianuarie 2010
strange:))
daca trebuie licenta pentru colectarea scoicilor...licenta cine o detine- societatea sau administratorul?
daca o detine societatea atunci pentru munca prestata administratorul ar trebui sa primeasca un venit sub forma salariului si scoicile sa fie inregistrate ca orice produs finit ( costul de productie fiind salariile directe, materiale, alte costuri specifice activitatii de colectare, cheltuieli administrative, etc.) articolul contabil fiind 345=711.
daca licenta respectiva o detine administratorul ca persoana fizica atunci ar trebui procedat la achizitia scoicilor cu articol contabil 371=462... si deci administratorul sa aiba calitate de persoana fizica autorizata pentru ca activitatea sa nu este una intamplatoare, ci una continua...
revin la chestiunea scoicilor ... interesanta speta
:hm:
E dezavantaj ca are srl, pentru ca :
ART. 42
Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
k) veniturile din agricultură şi silvicultură, cu excepţia celor prevăzute la art. 71;

9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:
- veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală, prin unităţi specializate, cum ar fi centre sau puncte de achiziţie, a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

10. Se consideră în stare naturală: produsele agricole obţinute după recoltare, materialul lemnos pe picior sau transformat în buşteni ori în bile, precum şi produsele de origine animală, cum ar fi: lapte, lână, ouă, piei crude şi altele asemenea, plante şi animale din flora şi fauna sălbatică, cum ar fi: plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci, melci, scoici, şerpi, broaşte şi altele asemenea.

ar putea desfasura activitatea ca persoana fizica sau persoana fizica autorizata
In primul caz, vinde pe baza borderoului de achizitie , intocmit de client; iar in al doilea caz, face factura , si asa cum vedeti , venitul e neimpozabil





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa Palelisabeta Palelisabeta Buna ziua. Va rog să+mi spuneţi dacă este adevărat că veniturile din agricultură pentru PFA , Intr. familiale şi Intr. Individuale sunt scutite de ... (vezi toată discuția)
Hg 150/2011-impozit din agricultura rompell rompell HG 150/2011,Art. 42 k) 9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind: - veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit lordxl lordxl sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)