avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! La finalizarea divortului, apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! La finalizarea divortului, apartamentul primit de ...

Buna ziua! La finalizarea divortului, apartamentul primit de la intreprinderea la care lucra unul din soti nu a fost in intregime achitat iar cel ce a ramas in locuinta l-a terminat de platit dealungul anilor. Ar mai avea acum cealalta persoana dreptul sa ceara partajul dupa 26 de ani? Cum se procedeaza? Mentionez ca cel ce a ramas in apartament, a avut in grija si cei doi copii, cel ce a plecat, a plecat singur si fara obligatii, nici pensia alimentara nefiind achitata cu regularitate sau in intregime.
Va multumesc!
Buna ziua, depinde cand a fost achizitionat apartamentul: in timpul sau inaintea casatoriei. Daca este bun comun, partajul este imprescriptibil, astfel ca poate fi cerut oricand fara limitare in timp. La partaj vor fi avute in vedere contributiile sotilor din timpul casatoriei.
In caz de solicitare de partaj a bunului imobil puteti opune prescripţia achizitivă, dacă posesia întruneşte condiţiile prevăzute de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde cand a fost achizitionat apartamentul: in timpul sau inaintea casatoriei. Daca este bun comun, partajul este imprescriptibil, astfel ca poate fi cerut oricand fara limitare in timp. La partaj vor fi avute in vedere contributiile sotilor din timpul casatoriei.

Va multumeac! Apartamentul a fost primit in timpul casatoriei, deci bun comun.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

In caz de solicitare de partaj a bunului imobil puteti opune prescripţia achizitivă, dacă posesia întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

Cum se procedeaza, mai exact?
Va multumesc!
e supus partajului, faptul ca nu a platit pensie, nu se pune.
cereti sa vi se atribuie casa si sa platiti sulta- una f mica dat fiind faptul ca ati platit singura rate si ati intretinut casa atatia ani
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune apartament rosa_weigand rosa_weigand Mama mea detine in indiviziune cu bunica un apartament. Acolo locuiesc bunica si un unchi. Se poate considera ca timpul pentru ajungere la termenul de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea la mostenire,cum se aplica. situatia este asa :tatal a decedat ... George821 George821 Uzucapiunea la mostenire, Situatia este asa :tatal a decedat in 2013 si au ramas 2 apartamente si un autoturism. Mostenitori inafara de mine mai sunt mama ... (vezi toată discuția)
Vreau o parere obiectiva si mai ales ce sanse am sa nu imi pierd dreptul de proprietate teodosie113 teodosie113 Am mostenit o parte dintr-un imobil de la matusa mea. Aceasta in timpul vietii in anul 1998 a instrainat o parte cca 75% din acest imobil plus intreg terenul ... (vezi toată discuția)