Blocare abuziva lift auto/loc de parcare de compania X care ofera mentenanta
Date initiale: 4 locuri de parcare - 4 proprietati private; 1 lift auto cu 4 locuri (2 sus, 2 jos) - proprietatea asociatiei; contract existent asociatie proprietari - compania X: mentenanta lift auto + reprezentant RSVTI.
Inspectie: X incearca autorizarea lifturilor auto, podelele avand urme de rugina si RSVTI (angajat compania X) decide blocarea liftului in pozitie intermediara astfel incat nu poate fi folosit pentru parcare.
Prima luna: La fata locului compania Y imi spune ca pentru locul meu de parcare podeaua se poate remedia fara inlocuire. Dupa o luna de la blocare X trimite oferta inlocuire podea catre asociatie, draftul de contract este intre X si posesorul fiecarui loc. Asociatia mentioneaza ca cine nu alege acum oferta X va lucra apoi pe cont propriu, locurile respective fiind blocate (cumva) pana la remediere dupa inspectia CNCIR de autorizare.
A doua luna: Incerc sa obtin reparatie fara inlocuire de la compania X, dar intr-un final obtin raspuns verbal: 1) pot sa repar DOAR cu X, doar prin singura modalitate oferita si acceptata de X (inlocuire integrala); 2) nu pot sa fac demersuri in nume propriu doar pt locul meu de parcare, doar asociatia poate. In scris mi se transmite ca nu exista documentatie CNCIR pentru incercarea de autorizare care a produs blocarea liftului. Informez asociatia, cer punct de vedere fata de aspectele legate de contractul cu X si cum pot sa repar pe cont propriu - raspuns: sa ma adresez CNCIR. Fac cereri aditionale prin email catre X pentru deblocare lift pentru constare si remediere in regie proprie.
Pana in momentul de fata nu primesc raspuns la cereri si platforma ramane blocata deja de 3 saptamani de la ultimul raspuns primit de la X.
Cum pot sa obtin deblocarea liftului auto? Este realist sa sper la vreo compensatie?
Avand in vedere ca raportul juridic este incheiat intre persoane juridice asociatia d eproprietari si X numai acestia pot solutiona
Dv in calitate de mebru al asociatiei de proprietari aveti dreptul sa insistati oficial la nivelul asociatiei de proprietari,
eventual inclusiv prin actionare in instanta