avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Controlorii au acces la informatiile personale ale ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Controlorii au acces la informatiile personale ale pasagerilor?

Buna ziua! Am o nedumerire: am fost amendata de controlori pentru ca am dat sms-ul prea tarziu si codul primit era invalid. Mi-au spus ca pot plati amenda de 80 lei sau PV cu amenda de 500 lei. Cum si unde as fi primit acel PV avand in vedere ca nu mi s-a cerut sa ma legitimez? Nu imi dau seama, pur si simplu, de unde ar fi avut acces la datele mele personale (nume, cnp si adresa). Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
DianaM2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: DianaM2022 , utilizator 10:26, 27 Mai 2022
In cazul intocmirii PV v-ar fi solicitat sa va legitimati.
Se apucase sa il scrie si mi-a zis ca o sa-l primesc. Nu mi-a cerut nici o informatie.

magiccom a scris:

In cazul intocmirii PV v-ar fi solicitat sa va legitimati.

Numarul de pe care ati trimis messajul este unul pe abonament?
Doar asa, printr-o colaborare cu operatorii de telefonie va pot 'gasi" datele, pentru a cumpara un numar pre pay nu ai nevoie de vreun act de identitate a carui date sa fie stocate intr-o baza la care sa aiba acces STB
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
Ionut.ion, utilizator
Da, este pe abonament, dar nu pe numele meu. Credeti ca ar fi venit pe factura de telefonie? Sau s-ar fi folosit de furnizorul de telefonie mobila ca sa faca rost de datele personale? Nu stiu cat de legal este sa le fie furnizate date cu caracter personal fara acordul titularului...
Eu am spus ca asta ar fi o posibilitate,dar nu cred ca pot avea acces cei de la STB la bazele de date ale operatorilor de telefonie mobila fara un acord, o lege... ca altfel incalca GDPR..
Si nu stiu sa existe o astfel de lege..., cel putin eu n-am auzit de ea.
Plus ca ce se intampla cu cei pe cartela...
Cred ca au vrut mai mult sa va sperie, singurii ce va pot legitima sunt politistii si trebuiau sa i cheme atunci..
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Stb date personale operator mobil CristiDec CristiDec Am fost prins de controlorii STB cu un SMS trimis in timpul unui control. Nu am avut builetin să mă legitimez, drept urmare am fost amenințat cu amendă de ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)