avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina oprita, anunt angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina oprita, anunt angajator

Buna ziua,
In luna martie, afland ca sunt insarcinata si avand toate simptomele asociate, am anuntat angajatorul cu privire la aceasta stare.
Acesta a intocmit toate documentele necesare.
La aproape 2 luni dupa aceasta data, sarcina s-a oprit in evolutie. OUG 96/2003 nu prevede pasii care trebuie parcursi in situatia aceasta.
Va rog sa ma sfatuiti ce documente trebuie sa prezint angajatorului sau cum trebuie sa il anunt.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
Laura Ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 27 Mai 2022
Exact cum ati facut si cand ati anuntat sarcina. Aduceti un act doveditor de incetare a sarcinii si o adresa de instiintare in aceasta privinta pentru a lua la cunostinta de acest fapt si angajatorul.
Legislația, intr-adevar, nu prevede situația menționată... însă potrivit principiului simetriei actelor juridice, dacă l-ati anunțat în scris de sarcina consider ca tot în scris îl anunțați si de pierderea sarcinii.
Va multumesc!!
Am intuit aceasta solutie, insa imi puneam intrebari suplimentare gandindu-ma ca au anuntat ITM si medicina muncii.
Nu este problema ca su anunțat..dacă vin în control , le vor arata comunicarea dvs de întreruperea sarcinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator salariata insarcinata valcris valcris Buna ziua. Ajutati-ma, va rog, cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: La firma am o colega insarcinata in 10 saptamani. I-a spus directorului general ca ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, ma adresez dvs cu urmatoarea nelamurire. Sotia este insarcinata in 5 luni, de la 3 luni de sarcina a anuntat anajatorul verbal si printr-o ... (vezi toată discuția)