avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cos de fum amplasat gresit, autoritati nepasatoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cos de fum amplasat gresit, autoritati nepasatoare

Buna ziua

Ma confrunt de ani de zile cu o situatie, pe cat de banala la prima vedere, pe atat de deranjanta. Vecinul meu a montat cosul de fum de la centrala la 60 cm de gardul meu si datorita curentilor dominanti (nu numai datorita presiunii atmosferice, nu e o situatie temporara, ci una permanenta), tot fumul de la gazele espate vine in curte. Tot pentru ca e atras de curenti. Daca l-ar fi amplasat altundeva sau daca l-ar fi inaltat, nu se intampla asa ceva.
Am incercat de multe sa rezolvam pe cale amiabila, dar orice incercare s-a incheiat cu injurii din partea lor.
Am scris la Garda de Mediu, ISU, dar cu toate ca sunt constienti ca nu e bun amplasamentul, nu isi fac de lucru. Ei vin, constata si pleaca iar noi induram fumul vecinului.
Va rog sa imi spuneti ce putem face.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BiancaIoana95 , utilizator 14:15, 27 Mai 2022
Sesizati Agentia teritoriala de mediu si DJSP (pentru disconfortul creat si riscul pentru sanatatea membrilor familiei dvs.) in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si solicitati raspuns scris conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris cu actiunile intreprinse/ masurile dispuse (cu termen de realizare) in termen de 30 de zile de la primirea sesizarii dvs. puteti deschide actiune in contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004 impotriva institutiilor statului.
Va multumesc frumos pentru îndrumare. Am făcut la DSP si au redirectionat si dumnealor înspre Garda de Mediu, pe motiv ca nu este de competenta dumnealor, dar voi încerca să abordez problema așa cum m-ați sfătuit dumneavoastră.
Multumesc tare, tare mult!

POPA GHEORGHE a scris:

Sesizati Agentia teritoriala de mediu si DJSP (pentru disconfortul creat si riscul pentru sanatatea membrilor familiei dvs.) in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si solicitati raspuns scris conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris cu actiunile intreprinse/ masurile dispuse (cu termen de realizare) in termen de 30 de zile de la primirea sesizarii dvs. puteti deschide actiune in contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004 impotriva institutiilor statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini care dau foc la gunoaie cezarionescu cezarionescu Am niste vecini care in mod regulat dau foc la gunoaie in curte. Fumul este foarte deranjant. Am citit in H.G. nr. 537/2007 ca exista sanctiuni pentru asa ... (vezi toată discuția)
Fum toxic vecin la casa Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, stau la casa si am o problema cu un vecin care face un fum gros si inecacios din hornul lui, cei ce au lucrat la el spunand ca se ocupa cu topirea ... (vezi toată discuția)
Buna, am și eu o problema legata de coșul centralei vecinului.. ... Pestesan Simona Pestesan Simona Buna, am și eu o problema legata de coșul centralei vecinului.. Coșul nu este destul.de înalt este făcut în fața casei mele, in spatele casei lui...Tot ... (vezi toată discuția)