avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, ce acte ar fi cel mai sigur de făcut, în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, ce acte ar fi cel mai sigur de făcut, în următoarea ...

Bună ziua, ce acte ar fi cel mai sigur de făcut, în următoarea situație:
Dețin prin moștenire un apartament cu trei camere. O prietena are in proprietate un apartament cu doua camere. Nu este căsătorită, nu are copii, nici frați, nici părinți în viața. Doar niste veri primari. Ea acum locuiește cu un partener de viață, in casa ei. Având nevoie de mai mult spatiu, dorește a se muta in apartamentul meu, iar ca și chirie, pentru cat va trăi ea și domnul partener, să îmi dea casa ei. Dorim sa întocmim niste acte, care sa nu poată fi atacate, in viitor, nici de verii ei, nici de copii mei.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:17, 17 Iunie 2022
Practic, faceti schimb de case?
Oarecum, e un schimb de case...Eu rămân proprietara pe apartamentul meu, dar ea va locui în el cat va trăi ea, cât și partenerul sau. Apartamentul pe care mi-l da, eu vreau să îl vând, pentru a-mi ajuta copii care sunt la studii în alta tara.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
novis, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa ramaneti proprietar, ii dati ei drept de uzufruct, lui nu ii dati nimic ca nu are ce sa va dea la schimb. Daca se despart, cum il mai scoateti din casa?
Ea va da in schimbul dreptului de uzufrct, casa ei.
Totul se rezolva la notar, pretul va fi ca la vanzare.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc foarte mult!
Într-un contract de constituire de uzufruct viager pot introduce obligativitatea ca posesorul de uzufruct viager sa se oblige să plătească toate cheltuielile privind, întreținere, curent, gaze, reparatii prin casa, zugrăvit când se impune, și nu voi fi eu, că proprietar, nevoită sa suport aceste cheltuieli? Înțeleg să plătesc pentru apartamentul ce îl pun la dispoziție doar impozitul pe proprietate. Mai am obligația altor plati in timpul vieții celor care vor locui acolo cu drept de uzufruct viager?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma numesc Mihai, sunt din Targoviste si am si eu o intrebare. Parintii prietenei mele ne-a facut act de vz.-cu. cu uzufruct la amandoi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție ... Carmen-Camelia Carmen-Camelia Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție de adoptat pt următoarea speță.Eu și soțul meu suntem fiecare la a doua casatorie ,fiecare ... (vezi toată discuția)
Atac donatie crisgligo crisgligo Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la situatia in care ma aflu..in urma cu 5 ani am luat din fondurile mele si a mamei respective credit ... (vezi toată discuția)