avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul a decedat in anul 2000,bunica in 2010.Daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul a decedat in anul 2000,bunica in 2010.Daca mama si unchiul ...

Bunicul a decedat in anul 2000,bunica in 2010.Daca mama si unchiul imi cedeaza partea lor din casa,pot face succesiunea dupa bunici direct pe numele meu??Multumesc..!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu. Nu puteti.
Toate se fac in ordine: prima data succesiunea dupa bunicul, apoi dupa bunica si apoi va pot ceda partea lor din casa.
Nu puteti sari pese etape.
Fara certificatul de mostenitor, ei nu pot face dovada ca bunul ce vor sa vi-l cedeze (partea din casa) le apartine.
Actele nu sunt pe numele lor, ci sunt pe numele bunicilor. Deci nu se poate vinde/ceda un bun ce nu poti dovedi ca-ti apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire deeagav99 deeagav99 Buna ziua am cateva intrebari,va rog sa ma ajutati.Bunicul meu a decedat in decembrie 2010(si bunica e decedata din 1997) are doi copii mama mea si ... (vezi toată discuția)
Co mostenitori C.Camy C.Camy Buna ziua! Am mostenit o casa la tara cu 19 ari De teren sub casa De la bunica. Pe acte scrie ca mostenesc In totalitate casa, iar parte din teren revine ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)