avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre mostenire

Buna ziua am cateva intrebari,va rog sa ma ajutati.Bunicul meu a decedat in decembrie 2010(si bunica e decedata din 1997) are doi copii mama mea si unchiul.Dupa moartea bunicului a ramas un teren de 549mp pe care se afla o casa cu 4 camere, eu stau n 2 camere din spate,iar unchiul in celelalte 2 din fata. Poate unchiul sa ma dea afara din casa?(mama este plecata din tara), exista vreo lege,ceva care sa ma ajute sa pot ramane in casa pana vor dezbate mostenirea(mama este deacord ca eu sa stau acolo)?
Cand vor dezbate mostenirea cum se va imparti casa va ramane mama cu cele 2 camere din spate?(mentionez ca am tras curent electric separatpe cele 2 camere pe numele meu pe baza unui contract de comodat incheiat intre mine si bunicul meu)
Puteti sa-mi spuneti cam la ce costuri se ridia dezbaterea mostenirii pt terenul de 549mp si casa cu 4 camere? Poate mama sa trimita o procura din Italia sa o reprezint eu la dezbaterea mostenirii sau sa-mi cedeze mie sunt unica ei fiica?
Va multumesc anticipat sper sa ma puteti ajuta cu raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: deeagav99 , utilizator 20:37, 3 Septembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă,

Precum ați înțeles și dvs, dvs locuiți în casa altora: a mamei și a unchiului. Evident, se impune dezbaterea succesorală și ieșirea din indiviziune.

Până atunci, nu văd realizabilă evacuarea dvs, dar se cere lămurirea situației juridice.

Posibilitățile sunt multiple, așa că vă propun o discuție cu unchiul,după dezbatere, urmată de alegerea variantei partajului prin acord, ori prin instanță.

Pentru aflarea costurilor, ar fi bine să consultați un notar.

Cu stimă.
multumesc pentru raspunsuri.
acest răspuns util
deeagav99 a scris:
Poate unchiul sa ma dea afara din casa?(mama este plecata din tara), exista vreo lege,ceva care sa ma ajute sa pot ramane in casa pana vor dezbate mostenirea(mama este deacord ca eu sa stau acolo)

NU va poate da afara din casa. Dvs practic locuiti pe proprietatea mamei, si atata timp cat ea este de acord nu exista niciun obiect de disputa intre dvs. si unchi.

deeagav99 a scris:

Cand vor dezbate mostenirea cum se va imparti casa va ramane mama cu cele 2 camere din spate?(mentionez ca am tras curent electric separatpe cele 2 camere pe numele meu pe baza unui contract de comodat incheiat intre mine si bunicul meu)

Daca se vor intelege pe cale amiabila (mama cu unchiul dvs.) atunci pot stabili printr-un acord de mediere ce bunuri ii vor reveni fiecaruia. In caz contrar... Instanta va decide! De preferat insa sa nu se ajunga acolo (pierdeti timp, bani, nervi...).

deeagav99 a scris:

Poate mama sa trimita o procura din Italia sa o reprezint eu la dezbaterea mostenirii sau sa-mi cedeze mie sunt unica ei fiica?

Da.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Raoul_mw, utilizator
Multumesc pt raspunsuri. Mai am ceva nelamuriri procura pe care ar putea-o trimite mama va fi in lb. italiana se poate sa o traduc eu aici e bine? Se poate ca in procura sa imi cedeze mie parte ei de mostenire, sau ar trebui 2 procure una sa ma lase pe mine sa o reprezint si alta ca imi cedeaza mie partea ei? Va multumesc anticipat.
acest răspuns util
Merge tradusa, dar nu inteleg de ce nu o face direct in romana. In fine, procura prin care dvs. o veti reprezenta la dezbaterea mostenirii este ceva realizabil, se rezolva repede.

Insa a va ceda partea ei de mostenire este ceva IMPOSIBIL, actul va fi lovit de nulitate absoluta! Puteti citi art. 956 Noul Cod civil.

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune nedeschisa catalyn1234 catalyn1234 buna ziua tatal meu a decedat anul trecut,am facut succesiunea etc....acuma fratele lui unchiul meu vrea sa las procura la notariat ca sai las partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu procura deeagav99 deeagav99 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea care este in Italia sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire(sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)