Buna ziua am cateva intrebari,va rog sa ma ajutati.Bunicul meu a decedat in decembrie 2010(si bunica e decedata din 1997) are doi copii mama mea si unchiul.Dupa moartea bunicului a ramas un teren de 549mp pe care se afla o casa cu 4 camere, eu stau n 2 camere din spate,iar unchiul in celelalte 2 din fata. Poate unchiul sa ma dea afara din casa?(mama este plecata din tara), exista vreo lege,ceva care sa ma ajute sa pot ramane in casa pana vor dezbate mostenirea(mama este deacord ca eu sa stau acolo)?
Cand vor dezbate mostenirea cum se va imparti casa va ramane mama cu cele 2 camere din spate?(mentionez ca am tras curent electric separatpe cele 2 camere pe numele meu pe baza unui contract de comodat incheiat intre mine si bunicul meu)
Puteti sa-mi spuneti cam la ce costuri se ridia dezbaterea mostenirii pt terenul de 549mp si casa cu 4 camere? Poate mama sa trimita o procura din Italia sa o reprezint eu la dezbaterea mostenirii sau sa-mi cedeze mie sunt unica ei fiica?
Va multumesc anticipat sper sa ma puteti ajuta cu raspunsuri.
Va deranjez din nou mai am o nelamurire legata de Certificatul de mostenitor al bunicului.Pe baza defunctei B.E(bunica)au ramas urmatoarele bunuri si mostenitori. La I.Masa sucesoriala scrie bunuri mobile-nu s-au declarat, bunuri imobile- terenul cu casa.
II. Mostenitor. 1 B.P(bunicul)care a acceptat succesiunea in calitate de sot supravietuitor. Au renuntat la succesiune-nu sunt. Sunt straini de succesiune prin neacceptare conf. art.700c.civ. B.D fiica si B.DM fiu declaratie autentificata la biroul notar public.
Intrebarea mea este daca cei doi fiica si fiul (daca atunci au renuntat) acum mai sunt mostenitori? Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Ma scuzati ca va deranjez din nou cu alte intrebari. Dupa o discutie cu unchiul meu am ajuns la concluzia ca vom ajunge sa dezbatem mostenirea in instanta vreau sa va intreb cum se vor imparti cheltuielele de judecata? Unchiul zice ca nu are bani,ca nu-si permite, va trebui sa platesc eu tot?Daca nu se prezinta ce se va intampla?Va multumesc anticipat.
andreigrigoriu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimat forumist,
Ca principiu, în astfel de cazuri cheltuielile de judecată se compensează.
Strângeți fiecare chitanță: taxă timbru, onorariu avocat, onorariu expert...etc și cereți-le la sfârșit, arătând și justificativele.
Din păcate, dacă unchiul dvs nu se prezintă, iar dvs inițiați acțiunea de partaj - nu în nume personal, ci ca mandatar al mamei dvs, bineînțeles - mă tem că va trebui să avansați toate sumele de bani necesare susținerii procesului.
va rog sa-mi mai raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire in favoarea mea?(daca nu se poate cum ar trebui procedat sa trimita o procura prin care sa o reprezint eu la dezbatere si o a 2a procura ca imi doneaza mie,idea e ca dupa dezbaterea mostenirii mama vrea sa-mi faca acte mie pt jumatatea ei). Va multumesc anticipat pt ajutorul acordat.