avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale

Buna ziua, in urma unui proces avut ca parte vatamata / loviri si alte violente, sentinta data a fost :
condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 2700 lei amendă penală (180 zile-amendă a câte 15 lei/zi-amendă), pentru săvârsirea infractiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) Cod penal. În temeiul art. 397, art. 19 şi art. 25 Cod procedură penală raportat la art. 1357 şi art. 1381 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de persoana vătămată şi, în consecinţă, obligă inculpatul să achite părţii civile suma de 8000 lei, reprezentând daune morale.

Certificatul medico legal rezultat in urma vatamarilor are 35 zile de spitalizare.
Ce ar trebui sa fac si cum se procedeaza in cazul in care daunele morale mi se par insuficiente, suma ceruta fiind mult mai mare?
Daca se face apel, se va judeca cazul la alta judecatorie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:18, 29 Mai 2022
Buna ziua!

Daca nu sunteti multumit de solutia primei instante, formulati apel. Acesta se va judeca la Curtea de Apel.
Este posibil sa nu rezolvati nimic cu apelul dacă nu este temenic motivat.
Trebuie criticata cu argumente hotărârea de la judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva - parte vatamata Samer Samer Buna ziua, in urma unui proces avut ca parte vatamata / loviri si alte violente, rezultatul a fost \"\"\" pedeapsa de 3600 lei amendă penală,respectiv 180 ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa deschid proces civil opaina opaina 11.10.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: C 8 Penal Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: I. În temeiul art. 193 al 2 Cod Penal cu aplicarea art. 53 ... (vezi toată discuția)
Caz penal. ce riscă inculpatul care nu s-a prezentat de trei ori în instanță pentru că nu are bani pentru asistență juridică? Giulya13 Giulya13 Fratele meu are un proces caz penal si nu sa prezentat de 3 ori pentru ca nu are avocat nu poate plati avocat azi are proces iar si nu se poate prezenta. Se ... (vezi toată discuția)