Buna ziua, in urma unui proces avut ca parte vatamata / loviri si alte violente, rezultatul a fost """ pedeapsa de 3600 lei amendă penală,respectiv 180 zile-amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 20 lei. Pune în vedere inculpatului disp.art.63 Cp privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa cu închisorii,Admite în parte cererea de constituire ca parte civilă formulată de partea civilă ... Samer. În baza art.20 Cpp,art.397 Cpp,art.1357 Cc obligă inculpatul la 1000 euro, în lei la cursul oficial al BNR din ziua plăţii, reprezentând daune morale despăgubiri civile către partea civilă ... Samer. """ care este urmatoarea procedura persoana inculpata nu cred ca va dori sa imi ofere aceasta suma ce pot face, apelez la un BEJ sau cum rezolv situatia pentru a primi suma de bani ? multumesc
apelez la un BEJ cu hotararea definitiva alte documente ? sau trebuie instiintat cu notif la adresa de domiciliu inculpatul din partea mea fiind prezentat iban-ul personal ? Multumesc
Puteti sa ii transmiteti dvs. o notificare prin care sa ii mentionati datele unde poate face plata. Daca nu se rezolva, mergeti la BEJ cu hotararea definitiva, cu o taxa judiciara de 20 lei achitata la DILT de la domiciliul dvs(daca dvs trebuie sa incasati banii in calitate de persoana fizica).