avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dacă termin acum o facultate (3 ani exclusiv la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dacă termin acum o facultate (3 ani exclusiv la taxă) și mai ...

Dacă termin acum o facultate (3 ani exclusiv la taxă) și mai vreau să fac una, aceea o să fie la buget indiferent de media pe care o am sau influențează media?
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 14:07, 31 Mai 2022
Legea nr.1/2011, art 142, alin (6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

În cazul de față, pentru că ați urmat un program de licență nefinațat de către bugeul de stat, aveți posibilitatea de a începe un nou progam de studii finanțat de bugetul de stat.
În ceea ce privește întrebarea dumneavoastră, locurile la buget sunt stabilite de centrele universitare în funcție de promovarea examenelor și media finală obținută ca urmare a promovării materiilor avute.

OUG NR.133/2000
(1)Pentru studenţii admişi în programul, ocuparea locurilor finanţate de la bugetul de stat se face după fiecare an de studiu, pe baza rezultatelor obţinute în anul universitar anterior, la care participa toţi studenţii din acelaşi an şi acelaşi program universitar, indiferent dacă sunt şcolarizaţi cu taxe sau fără taxe.
(2) Metodologia privind stabilirea criteriilor pentru ocuparea locurilor finanţate de la bugetul de stat se aproba prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, cu consultarea senatelor universitare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În concluzie, media pe care o veți avea va influența situația dumneavoastră din sfera academică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere a doua facultate bugetata Maestro4 Maestro4 Buna ziua!As dori sa dau admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza,, ,dar in prezent sunt student la Facultatea de Medicina in anul 3, la buget! Pot sa ... (vezi toată discuția)
Ingradirea unui drept potyzzor00 potyzzor00 Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu ... (vezi toată discuția)
Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)