avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În situația în care am dat foc la mai multe frunze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În situația în care am dat foc la mai multe frunze uscate ...

În situația în care am dat foc la mai multe frunze uscate în apropierea casei mele în gradina , am stins focul , și am plecat de acolo, dar din cauza vântului este posibil sa se fi reaprins iar focul sa se fi extins pe un câmp din apropiere unde a ars un șopron al vecinei mele, sunt răspunzător pentru distrugere din culpa, atâta vreme cât eu am stins focul din gradina, dar nu am mai fost atent la jar și este posibil sa se fi reaprins din cauza vântului , se mulțumește!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:18, 3 Iunie 2022
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Da, puteti raspunde penal pentru savarsirea faptei de distrugere din culpa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel de gesturi iresponsabile, săvârșite de mulți, mai ales când dau foc miriștilor, și focul scapă de sub control, sunt o mare problemă. Nu numai că puteți să vă treziți cu dosar penal dar, pe fondul sensibilizării pe moment a opiniei publice, s-ar putea să vă alegeți cu maximul de pedeapsă.
Încercați să rezolovați litigiul cu vecinul, să nu se ajungă la plângere penală.

viorelv a scris:

În situația în care am dat foc la mai multe frunze uscate în apropierea casei mele în gradina , am stins focul , și am plecat de acolo, dar din cauza vântului este posibil sa se fi reaprins iar focul sa se fi extins pe un câmp din apropiere unde a ars un șopron al vecinei mele, sunt răspunzător pentru distrugere din culpa, atâta vreme cât eu am stins focul din gradina, dar nu am mai fost atent la jar și este posibil sa se fi reaprins din cauza vântului , se mulțumește!

acest răspuns util
Nu ai fost atent la jar pentru că putea să ia foc sopronul altuia,nu al tău că atunci erai atent.Plateste paguba și nu mai face ce ai făcut.
acest răspuns util
sopronul vecinei a ars si nu ca a dat vreun traznet, deci e vb de distrugere din culpa, din culpa cuiva si nu, nu din culpa focului ca s-a reaprins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți? CristianaMarinela CristianaMarinela Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Probleme de liceu ! AurelianD AurelianD O tanara este agresata verbal in cele mai josnice moduri in timpul unei ore , profesoara inafara de cuvintele de adresare catre agresorul acesteia "potolestete ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)