Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc, iar la parter se afla un spatiu comercial in care a fost un magazin al lantului de magazine P***I, prin functionarea caruia se producea foarte multa poluare fonica, dar care tocmai s-a desfiintat. Asta e bine, insa mai putin bine este faptul ca acum in acel spatiu intentioneaza sa vina un magazin M**A. Acestia au venit si ne-au cerut acordul, sustinand ca ei vor face investitii astfel incat sa nu mai intampinam aceleasi probleme ca in trecut. Eu nu sunt Gica-contra, si as vrea sa le dau acordul, dar daca totusi vor fi iar probleme, poate fi retras / anulat acest acord?
Desi a fost o propunere legislativa in acest sens, aceasta nu a fost adoptata.
"Art. 40 – (2²) Operatorii economici care își desfășoară activitatea în spații situate în clădiri cu destinația de locuințe, își suspendă sau, dacă este cazul, își încetează activitatea deîndată, în cazul în care comitetul executiv își retrage avizul scris dat pentru schimbarea destinației spațiului sau dacă proprietarii afectați direct, cu care se învecinează pe plan orizontal și vertical, își retrag acordul dat în prealabil, din cauza încălcării, în mod repetat, a drepturilor lor prin desfășurarea activității operatorului economic respectiv sau a tulburării liniștii publice...."
Asadar, daca le dau acordul meu si vor fi probleme, imi pot retrage cumva acordul? Ce cai legale exista?
Cind respectivul proprietar al magazinului va prezinta ce solutii tehnice de antifonare a impementat, mergeti si semnati la notar acordul pentru ca acel magazin sa functioneze.