avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am 2 copii, unul dintr o casatorie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am 2 copii, unul dintr o casatorie anterioara. Am ...

Buna ziua,
Am 2 copii, unul dintr o casatorie anterioara. Am 2 case. Una din case o am cu fosta sotie.
As vrea ca, casa/partea din casa,ce o am cu fosta sa ii revina copilului din casatoria anterioara.
1.Ce document ar trebui sa fac pentru a da partea mea din casa acelui copil?
2. As putea proteja cumva al 2 lea copil caruia as vrea sa i revina a 2 casa?. In sensul sa nu ma trezesc ca dupa ce mor, primul copil sa i poata lua casa.
Multumesc anticipat pt răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:10, 2 Iunie 2022
Le dati amandurora pe timpul vietii (v/c sau donatie) sau le lasati amanduraora prin testament, fiecaruia ce doriti sa aiba. Daca nu este o diferenta flagranta de valoare, nu trebuie sa va faceti probleme cu privire la rezerva succesorala. Dar sa tineti cont de faptul ca trebuie sa va protejati si dvs. si sa fie la adapost si fosta sotie si actuala sotie, motiv pentru care oricat le-ati da (jumatate sau tot) sa va pastrati un drept de abitatie viager pe intreg imobilul, combinat sau nu cu un drept de uzufruct, cu o ogbligatie de intretinere, cu ceva care sa va asigure ca dormiti linistit la batranete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul proprietarului giant112 giant112 Buna ziua Este posibil sa fac un Uzufruct pe casa,persoanei cu care stau dar acesta(uzufructul) sa intre in vigoare dupa decesul meu ? Daca intre timp ma si ... (vezi toată discuția)
Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului meu petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani cu cel de-al doilea sot al meu...si eu si el avand copii din prima casatorie. Sotul meu -unic copil, a mostenit de la ... (vezi toată discuția)