In urma depunerii cererii de inscriere ca membru in asociatia de proprietari, cf. art. 17 alin. (7) din legea 196/2018, ce interval de timp are presedintele asociatiei la dispozitie pentru a pregati actul aditional de asociere, a.i. sa-l pot semna si astfel sa obtin calitatea de membru?
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Presedintele com. ex. al unei asociatii de proprietari, pentru a nu se complica prea tare si sa nu i se intrerupa prea mult din pretioasa sa activitate - intocmeste un formular cu acest act aditional de asociere, il inmaneaza noului proprietar, acesta il completeaza, il semneaza si il preda onor d-lui presedinte. Dumnealui il inregistreaza in caietul de corespondenta al asociatiei si cu asta basta.
Cam de cand am inceput eu sa scriu (1-2 minute), cam acesta este intervalul de timp "pierdut" cu inscrierea unui nou proprietar in asociatie - cu conditia in care acesta a predat asociatiei o copie a actului de proprietate.
Este posibil sa vi se dea sa cititi Statutull, Regulamentul intern, precum si alte materiale de interes, poate chiar sa semnati de luare la cunostinta...
Daca vi s-a spus altceva, inseamna ca asociatia lucreaza dupa o alta procedura, noul proprietar trebuie sa se inscrie in Liga Proprietarilor din Romania ( cu nr. de inregistrare), apoi, cu cei de-acolo tin o sedinta la 6 luni, mai dureaza... Cu una, cu alta, ca sa fiti sigur, cam dupa 2-3 ani vine un raspuns, care s-ar putea sa fie negativ. Ei, alta inscriere, alt interval de timp...
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legiuitorul,in cuprinsul disp L nr 196/2018 nu a prevazut termen solutionare cerere de aderare la asociatia de proprietari
Se considera ca de la momentul depunerii cererii,proprietarul beneficiaza de calitatea si drepturile aferente functiei de membru proprietar
Restul bucatariei interne cu birocratia interna tine exclsuiv de interesul presedintelui de asociatie
Va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, in legea nr. 196/2018 nu este prevazut niciun termen. Insa in art. 17 alin. (7) se vorbeste despre "semnarea unui act aditional la acordul de asociere". Ori aceasta "semnare" nu poate avea loc daca reprezentantii asociatiei nu imi pun la dispozitie respectivul act aditional. In prezent am primit din partea presedintelui asociatiei "30 de zile" pentru solutionare. Cel mai probabil pana atunci face uitat tot demersul meu.