Ce drepturi va avea copilul născut pe teritoriul Italiei ,trecut după numele tatălui,dar din mama româncă și tatăl italian,in cazul cînd părinții nu sunt căsătoriți [Concubinaj],și în cazul.ca nu se mai înțeleg,ce drept deține acel copil și mama?
pai nu se intelege ce vreti sa stiti, despre ce drepturi vorbiti; copilul are drepturi ca orice cetatean italian; in caz ca parintii nu se inteleg, se va stabili de comun acord sau de catre instanta unde va avea copilul domiciliul si cum se va exercita autoritatea parinteasca. Italienii, in proportie de 90%, nici nu tin cont de tata ... trebuie sa fie o situatie cu totul si cu totul speciala ca un copil sa nu fie incredintat spre crestere si educare mamei. Ceea ce nu inseamna ca tatal nu are drepturi. Deci explicati exact ce vreti sa stiti.
Ms mult de răspuns .O ruda de a mea sta in concubinaj cu un italian ,acum a rămas însărcinată ,el vrea că ei să păstreze acest copil și îl așteaptă cu nerabdare.Dar timpul va arata și am vrut sa întreb din start că doamne ferește ceva nu merge ,sa nu rămîna fara nimic.Asta a fost neclaritatea mea copilul primește ceva ajutor din partea tatălui ?i se revine ceva legal sau nu ?mama ?in cazul că ei nu mai sunt preuna?
Daca tatal recunoaste copilul, sigur ca acesta va avea drepturi in ceea ce priveste intretinere din partea tatalui sau drepturi de mostenire, mai incolo. Legal, acum, nu are ce sa ii revina. Tatal, daca il va recunoaste, isi va asuma atributiile, obligatiile si drepturile de tata. Ce inseamna sa ramana fara nimic? Mamei, in acest moment, nu i se cuvine nimic. Dar daca formeaza un cuplu, tatal se va ingriji si de ea. In caz de despartire, insa, tatal nu are obligatii fata de mama. Doar fata de copil.