avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce are parcări ...

Bună ziua!
Locuiesc intr-un ansamblu rezidențial, ce are parcări si supraterane si subterane.
Problema mea este următoarea: locuind la parter, am terasa deschisă. In dreptul terasei mele, s-au trasat locuri de parcare, din ce inteleg, ele au fost trasate de la inceput, dar nu s-a parcat pe ele, deoarece fostul proprietar al apartamentului unde locuiesc nu a fost de acord. Având in vedere faptul ca, stiu ca exista un articol de lege, prin care se menționează ca parcarea este permisă doar daca este trasată la 5 m de geamul/peretele blocului, cum as putea proceda ca legal sa nu ii se mai permită parcarea vecinului ce parchează(nu orice masina ci o duba) in dreptul terasei mele..?
Cel mai recent răspuns: Greenuniverse , utilizator 23:09, 8 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:..
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]
Articolul 2
Normele de igienă și sănătate publică sunt obligatorii, potrivit legii, pentru toate unitățile din sistemul public și privat, precum și pentru întreaga populație.
Articolul 3
Nerespectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației atrage răspunderea disciplinară, administrativ-materială, civilă ori, după caz, penală, în sarcina persoanelor vinovate de abaterile săvârșite.
[ link extern ]

Dati in judecata asociatia/dezvoltatorul ca a trasat o astfel de parcare. Nu e vinovat vecinul.
Buna seara, am fost in aceeasi situatie. Inainte de a da in judecata am angajat cu avocat care a chemat la mediere dezvoltatorul si primaria care a dat aprobare pentru parcare. Sa rezolvat prin mediere. Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un vecin care si-a montat aer conditionat care ... AndaHut AndaHut Buna ziua. Am un vecin care si-a montat aer conditionat care picura pe masina mea. L-am rugat sa gaseasca o solutie, insa nu a facut nimic. I-am propus sa ... (vezi toată discuția)
Distanta legala parcaj - constructie locuinte Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Legea de mai jos, exclude sau nu autoturismele? NORME din 4 februarie 2014de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al ... (vezi toată discuția)