Buna ziua, Ce variante de preluarea unei parti din proprietatea parintilor sunt mai ieftine si fara posibilitate de contestare de catre nepoata din partea fratelui meu, care este divortat in momentul de fata. Precizez ca parintii vor sa imi cedeze o parte din proprietate, insa as vrea o varianta nu tocmai costitsitoare cum este contractul de vanzare cumparare, dar totusi sa am siguranta ca ulterior nu poate fi contestat de catre fata fratelui meu.
Multumesc!
In primul rand, contestarea o poate face doar un mostenitor rezervatar si doar cand suntem in prezenta unei succesiuni deschise, adica a unui deces.
In al doilea rand, cat traieste fratele dvs., fiica lui nu are nici un drept si nu poate emite nici o pretentie la mostenirea bunicilor deoarece nu are calitate.
Daca totusi parintii doresc sa instraineze o parte din proprietate, cea mai sigura varianta ar fi contractul de intretinere, c un eventual drept de abitatie viagera. Nu cred ca diferenta de onorariu notarial + taxe este foarte mare intre vanzare, donatie, testament sau acest tip de contract dar din punctul meu de vedere este singurul neatacabil cata vreme va indepliniti obligatia de intretinere conform prevederilor acestuia.
Mosteniri
treidecinci
Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)