avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce mai simpla cale de a deveni titulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce mai simpla cale de a deveni titulara

sunt singura nepoata a bunicii din partea mamei. Mama a decedat si nu mai are frati. Bunica nu se poate deplasa. Care ar fi posibilitatea de a deveni titulara cat mai repede si mai ieftin :).

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:18, 10 Iunie 2010
Nu ati mentionat asupra a ce doriti sa deveniti titulara.
Presupunem ca pe bunurile bunicii.
Chiar daca nu se poate deplasa, dar doreste sa va gratifice, poate sa vina notarul acasa la semnarea contractului de donatie, care nu este ieftin, costa aproape la fel ca vanzarea-cumpararea. Inainte de perfectarea actelor, bunurile imobile trebuie sa aiba titluri de proprietate ( de ex. daca bunica nu a facut succesiunea dupa bunicul, trebuie facuta), cadastru si intabulare.

Varianta cea mai ieftina ramane devolutiunea legala sau testamentara, in termen de 2 ani de la data deschiderii succesiunii ( data decesului). Dar, pt asta mai aveti de asteptat.
~ Conținut șters la cerere ~
Contractul de donatie, de vanzare-cumparare sau de intretinere daca puteti sa-i acordati intretinere acesteia, stand cu bunica sau in apropiere de aceasta.
Contractul de intretinere poate fi reziliat de bunica daca nu va indepliniti obligatia de intretinere a acesteia in mod constant. Acesta costa mai putin decat primele doua contracte daca bunica isi pastreaza dreptul de uzufruct viager, veti beneficia de o reducere a taxei de 20%. ;)
nici donatia, si nici vanzarea nu sunt ieftine.
cea mai putin oneroasa modalitate ar fi pe calea succesiunii.
donatia sau testamentul poate fi contestat de catre rudele de gradul 2, 3 ect?

Alte discuții în legătură

Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire kennya kennya buna ziua as dori sa stiu cum este mai bine mostenire sau contract de vanzare unui minor.parinti mei doresc sa treaca unuia din copii mei apartamentul iar ... (vezi toată discuția)